La literatura “de carrer”

La literatura és més que una activitat cultural enriquidora. Llegir és el millor mètode per viatjar sense moure’s d’un lloc, ja que és capaç, només amb les paraules, de transportar-nos als indrets més inimaginables de l’univers. I això és gràcies a escriptors i a escriptores que guien els lectors a través de les seves històries, siguin fantasia o realitat.

Quan es passeja per una ciutat també es passeja per la història d’un autor i els seus llibres. Com per exemple, quan estem a la plaça de George Orwell (Ciutat Vella) i ens ve al cap la seva novel·la 1984. Amb els avenços tecnològics, ens estem apropant perillosament a aquell món completament vigilat, com proposava a la novel·la?

I és que és molt fàcil visitar la Virginia Woolf i en un moment passejar per l’Àngel Guimerà, gràcies a la iniciativa Mapa Literari de l’Ajuntament de Barcelona, que té l’objectiu de fomentar la lectura combinada amb activitats saludables, com és caminar.

A Barcelona hi ha més de 300 carrers, places o jardins que porten un nom literari. Així doncs, com és impossible veure’ls tots en un únic dia, us proposem un recorregut molt a prop de les parades de TRAM, i us animem a fer memòria dels llibres que hagin escrit els seus autors:

Trambesòs:

  • Salvador Espriu (parada Ciutadella | Vila Olímpica)
  • Miquel Martí i Pol, Ada Byron i Irene Polo (parada Pere IV)
  • Clementina Arderiu i Bernat Metge (parada Besòs)
  • Josep Pla i Llull (parada El Maresme)

Trambaix:

  • Clara Campoamor i Ferran Soldevila (parada Numància)
  • Jardins de William Shakespeare i Josep Maria de Sagarra (parada Pius XII)
  • Maria Àngels Anglada i d’Abadal, i Margarita Wirsing i Bordas (parada L’Illa)

Més enllà de la xarxa del TRAM també trobareu molts carrers d’autors importants: Àngel Guimerà, a Sarrià Sant Gervasi, Santiago Rusiñol, a Horta, o la plaça Terenci Moix, a l’Eixample.

Llarga vida als llibres!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.