Barcelona Flashback. Viatge en el temps a través dels objectes

Què tenen en comú la muralla de Barcelona, el Cobi i un televisor? Per molt estrany i curiós que sembli, tots tres elements són testimoni de l’evolució històrica de la ciutat. Viatjar en el temps a través dels objectes és el que ens proposa l’exposició gratuïta Barcelona Flashback. Kit d’història en 100 objectes, organitzada pel Museu d’Història i ubicada a la Casa Padellàs. Aquest edifici, a més a més, també forma part de l’exhibició, com a mostra de l’arquitectura del segle XV restaurada en l’actualitat.

L’exposició té l’objectiu de mostrar la cronologia de la ciutat en només una hora, perquè tothom (turistes inclosos), pugui ser capaç de reconèixer tots els canvis que ha patit la ciutat des de fa més de 2000 anys. Tot un repte!

I és que és molt més original i divertit il·lustrar la Barcino romana fins a la Barcelona d’avui dia, mitjançant elements completament diferents units per una línia temporal. En alguns casos són objectes que s’identifiquen perfectament en l’època en la qual pertanyen, com la muralla. En altres casos, formen part de l’ideari popular. Per exemple, un d’aquells elements que es reconeix a simple vista és el cartell lluminós de Vinçon, una de les botigues més carismàtiques del Pg. de Gràcia, la qual va tancar recentment les seves portes.

Ser protagonista en primera persona de la història de Barcelona també és possible en aquesta exposició. Tant és així, que es brinda l’oportunitat de creuar-la literalment pel pas de ronda de la muralla, que fins ara no es podia visitar, fins a arribar al rellotge dels flamencs, el sisè rellotge que existia a la ciutat al segle XVI, de 4,4 metres d’alçada i més de 6 tones, exhibit també per primera vegada.

L’exposició es completa amb un cicle de visites comentades (24 de novembre i 1 de desembre a les 11.30 hores) i itineraris al voltant de la ciutat, que permet situar el visitant en els diversos moments de la història. Consulteu el programa complet al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.