TRAM, amb la Setmana Europea de la Mobilitat

A l’Àrea Metropolitana de Barcelona es desplacen diàriament en bicicleta unes 262.000 persones. En TRAM, gairebé 80.000. I la xifra augmenta considerablement fins als 8 milions de desplaçaments a peu!

Aquestes són les últimes dades de l’any 2018, que indiquen que els transports sostenibles cada vegada són més utilitzats. Això té un impacte molt positiu amb l’entorn, ja que a banda de ser respectuosos amb el medi ambient poden ser molt saludables (com ara la bicicleta).

Malgrat tot, la qualitat de l’aire empitjora, per la qual cosa es fa necessari adoptar un comportament menys contaminant i fomentar una mobilitat més verda. Per aquest motiu, cada any se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat. Mitjançant activitats de franc en places i carrers exclusius per als vianants es consciencia dels beneficis d’una mobilitat sostenible.

Així doncs, com la sostenibilitat és un tema de tothom, totes les ciutats programen durant la setmana activitats, culminant el 22 de setembre amb el Dia Europeu Sense Cotxes:

  • Inspeccions de bicicletes: s’avaluarà l’estat de la bicicleta i es recomanaran millores per augmentar la seguretat i la comoditat. Dimecres, de 16.30 a 19.30 hores, al passadís central de Pl. de les Glòries (parada Glòries – línies T4, T5 i T6).
  • Jornada d’electromobilitat: coneixement de l’impacte de la mobilitat elèctrica amb presentacions, demostracions interactives i taules rodones. Dijous, de 9 a 17 hores, al Centre d’Innovació Urbana Ca l’Alier (parada Espronceda – línies T5 i T6).
  • Circuit d’educació viària: els infants podran aprendre normes de seguretat viària d’una manera original i divertida. Dissabte, d’11 a 19.30 hores, a la plaça dels Països Catalans (parada Gorg – línia T5).
  • Ciutat de vianants (diumenge): la Via Laietana es converteix una vegada més en un gran espai per a les persones. Durant tot el dia se celebraran al carrer diverses activitats: gimcanes, concursos de preguntes, tallers de reparació de bicicletes o jocs de taula. La zona habilitada de pícnic permetrà fer un dinar o berenar al bell mig de la Via Laietana!
  • Cornellà sostenible: TRAM també celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb un espai d’activitats relacionades amb el transport sostenible. Diumenge, a partir de les 11 hores, a la plaça de l’Església (parada Les Aigües – línies T1 i T2).

Podeu consultar la programació completa d’activitats al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.