TRAM Poetry Slam

L’espectacle de la poesia recitada

Si la poesia t’agrada escoltar, al Poetry Slam has d’anar. Si un vers t’agrada rimar, et recomanem participar. El CCCB ja ho té preparat, és al pati de les dones on t’has d’adreçar!

El Poetry Slam és l’última moda en literatura. Es tracta d’una combinació de la poesia recitada amb un espectacle en forma de combat entre diferents poetes. L’autor de cada peça puja a l’escenari, s’enfronta a la resta dels participants recitant el seu poema, i finalment el públic decideix qui guanya el concurs.

Així tothom participa de l’esdeveniment! Els poetes per una banda, han de crear versos que emocionin i persuadeixin, i per l’altra, cinc persones escollides a l’atzar es converteixen en jutges i valoren els comentaris i aplaudiments de la resta del públic.

El Poetry Slam va néixer als anys 80 als Estats Units, amb un format semblant a la boxa: dos participants, un quadrilàter o ring i només una persona guanyadora. A Barcelona, va arribar l’any 2010 i des d’aleshores s’ha celebrat anualment en espais diferents. Enguany, és el torn del CCCB (Montalegre, 5), que organitza aquestes trobades un cop al mes (al pati de les dones) arribant a 500 assistents en cada edició! Demà, de 18 a 20 hores, és la pròxima cita amb la poesia recitada, i el diumenge 13 d’octubre, serà la següent edició, sempre amb entrada lliure i de franc.

Aquest espectacle té un gran èxit arreu del món. Al desembre se celebra una gran final que decideix qui és la persona guanyadora de tota la competició, i per tant, la que té l’oportunitat de competir en el Poetry Slam global amb la resta de guanyadors d’Europa.

La temàtica del poema així com el seu ritme és lliure, i fins i tot, l’existència de rimes no té cap regla establerta. Els slammers (recitadors de poesia) utilitzen aquest recurs per a trencar la monotonia i captar l’atenció dels espectadors.

Per a participar només hi ha 3 regles: els textos han de ser inèdits, no es permet utilitzar música, accessoris ni disfresses i el temps límit és de 3 minuts.

T’animes a versar?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.