Portes obertes en espais emblemàtics per la Diada

La Diada de Catalunya arriba demà amb una jornada de portes obertes en diversos museus i entitats municipals, que habitualment són de pagament o requereixen una inscripció prèvia. Així doncs, es fa imprescindible aprofitar els últims dies de l’estiu per enriquir-nos culturalment amb les diferents propostes que recomanem per aquest 11 de setembre.

Enguany, són 5 els museus que obriran les seves portes:

  • Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), de 10 a 15 hores.
  • Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), de 10 a 19 hores.
  • Museu d’Arqueologia de Catalunya, de 10 a 14.30 hores.
  • Museu d’Història de Catalunya, de 10 a 14.30 hores.
  • Museu Frederic Marès, de 10 a 19 hores.

El mercat del Born, reconvertit en Centre de Cultura i Memòria a causa del descobriment del jaciment arqueològic de la Barcelona del 1700, celebrarà la diada amb visites guiades exprés (cada 30 minuts, de 10 a 22 hores) que donaran una bona idea de la història dels veïns de Vilanova de Mar.

Alguns ajuntaments de Catalunya, com és el cas de Barcelona, també apropen a la ciutadania els espais on diàriament duen a terme aquelles tasques que els concerneix, com per exemple l’aprovació de noves lleis al Parlament o el Palau de la Generalitat, seu del govern.

El Palau de la Generalitat va ser construït al segle XVI en plena època renaixentista. Com a curiositat, les 4 columnes que presideixen la façana principal són columnes originals, amb gairebé 2000 anys d’història, procedents del fòrum de la Tàrraco romana. La visita a l’edifici permetrà conèixer sales i espais com l’Auditori o la sala de premsa des d’on es lliuren premis, es retransmeten comunicacions oficials o s’acullen altres actes institucionals (horari d’11 a 20 hores).

El Parlament de Catalunya és considerat un dels més antics del món, ja que els seus inicis el situen en el segle XI. Actualment, té la seva seu al Palau del Parlament (parada de TRAM Wellington – línia T4). La visita guiada condueix pels espais emblemàtics de l’edifici, com el Saló de Sessions (que segur hem vist més d’una vegada per la televisió) o el Saló dels Passos Perduts, anomenat així perquè havia de ser utilitzat com a sala de ball quan es va reformar per esdevenir residència reial (horari de 10 a 19 hores).

Tant el Palau com el Parlament són especialment interessants de visitar, ja que habitualment tenen un horari de visita més restringit. Però si no arribeu a temps de veure totes les propostes, no patiu, doncs tindreu una nova ocasió per La Mercè!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.