Setmana de Festivals de Cinema

Canes, Venècia, Sitges… Les mostres de cinema són tot un èxit arreu del món, ja que a tothom li agrada passar una bona estona veient una pel·lícula. El setè art va arribar ja fa més de 120 anys, gràcies a un invent de Joseph-Antoine Plateau, el qual permetia adaptar les imatges per crear moviment. Anys més tard, els germans Lumière, van aconseguir projectar el primer curtmetratge a París (un tren que arribava a l’estació).

El primer llargmetratge no va arribar fins al 1927, però des d’aleshores no ha deixat d’evolucionar. Grans produccions milionàries, efectes especials, marxandatge al voltant del film… però no totes les pel·lícules necessiten grans produccions amb pressupostos alts per explicar bones històries i enganxar el públic.

Aquesta setmana se celebren dos festivals de cinema especialitzats en temes molt concrets: BCN Sports Films (especialitzat en esports) i La Gran Pantalla (especialitzat en gent gran).

BCN Sports Films (fins al 9 de juny)

Un total de 85 pel·lícules es projectaran a diversos espais de Barcelona i Sant Boi de Llobregat, entre els quals es troben l’Auditori del FCBarcelona (parada Palau Reial – línies T1, T2 i T3) i l’Auditori de Sant Martí (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6).

És recomanable la sessió And the winners are… que se celebrarà el diumenge dia 9 a les 10 hores, al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. En aquesta sessió es projectarà una mostra de les pel·lícules guanyadores en les diferents categories: Tour de França, esports d’exteriors o km 0.

L’entrada a les projeccions és de franc i sense reserva prèvia (programació completa al web).

La Gran Pantalla Festival (del 6 al 9 de juny)

Enguany se celebra la primera edició d’aquest festival, que té per objectiu mostrar les vivències de la gent gran des de vessants molt diferents: migracions, LGTBi o feminisme.

D’entre la programació completa recomanem especialment les cerimònies d’inauguració i de cloenda:

  • Inauguració (dijous a les 20 hores): Film Muchos hijos, un mono y un Castillo, de Gustavo Salmerón.
  • Cloenda i entrega de premis (diumenge a les 20 hores): Film Caras y lugares, d’Agnès Varda.

Les projeccions de La Gran Pantalla es duen a terme als Cinemes Girona. Les entrades són gratuïtes, prèvia reserva d’entrades al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.