Caminades per la Sostenibilitat

Actualment les ciutats estan en continu moviment i creixement. És important doncs, trobar solucions creatives i sostenibles amb el medi ambient, que permetin conviure d’una manera més eficient. En molts països ja es treballa en la necessitat de crear ciutats més verdes, que generin energia pròpia i asseguri un futur sostenible a les noves generacions.

Existeixen exemples de la transformació de les ciutats en espais “intel·ligents”, com ara la connexió de wifi gratuït al carrer. Però a més a més, en molts casos, les innovacions tecnològiques tenen un impacte positiu en el medi ambient: la instal·lació de fanals amb sensors que adapten la il·luminació, panots intel·ligents que generen energia quan es trepitgen, o contenidors amb sensors que “avisen” quan ja són plens, evitant així desplaçaments innecessaris i el malbaratament de recursos.

Per reforçar aquestes accions i fer visible la necessitat de tenir un món més verd, fins al 7 de juny se celebra la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, cicle d’activitats per implicar la ciutadania a tenir actituds més saludables i més responsables amb el medi ambient.

Avui (d’11 a 13 h i de 18 a 20 h) i demà (d’11 a 13 h i de 17 a 19 h) s’organitzen Caminades per la Sostenibilitat, amb l’objectiu de descobrir les iniciatives comunitàries, els espais verds, i les opcions sostenibles de cada districte mitjançant un dels transports més sostenibles: els peus!

Durant la setmana se celebren altres activitats paral·leles per a tota la família:

  • Rodem pel canvi climàtic: recorregut en bicicleta per diferents espais com les Glòries, el Bicihub, l’edifici Mediatic i l’espai Connecthort. (dissabte 1 de juny d’11 a 13 h – parada Marina T4).
  • Passejant per les Corts: innovació i sostenibilitat (dilluns 3 de juny a les 11.30 h – parada Pala Reial T1, T2 i T3).

Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia al web.

Caminem per fer front al canvi climàtic!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.