Les platges, millor sense plàstics

La fabricació del plàstic ha augmentat de forma considerable en els darrers anys. S’estima que l’any 2050, si no solucionem la situació abans, hi haurà aproximadament 12.000 milions de tones en abocadors, contaminant el medi ambient. D’aquestes, 10 milions acabaran al mar.

El plàstic d’un sol ús és un material molt resistent difícil de degradar. La seva durada un cop s’ha llençat va des dels 200 anys d’una llauna, fins als 450 anys d’un bolquer. Quan aquests residus arriben al mar, no només contaminen l’aigua, també contaminen l’ecosistema sencer, ja que en molts casos els peixos i altres animals aquàtics confonen aquestes restes amb menjar.

Malgrat tot, per fortuna cada cop es pren més consciència de la situació, i moltes entitats ja estan prenent decisions positives pel medi ambient. Per exemple, alguns comerços ja no faciliten bosses de plàstic, les marques envasen els productes amb materials més sostenibles com cartró o mocadors de tela, o hi ha supermercats que només venen els productes a l’engròs, facilitant (si el consumidor no en porta) envasos de vidre reutilitzables.

Entitats com l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs també treballen en aquesta línia, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania dels perills de llençar brossa a la platja o al vàter. En el marc de la XIX Jornada del Medi Ambient, el Consum Responsable i l’Energia Sostenible organitzen diferents activitats durant la setmana per millorar el medi ambient i en especial, aquesta ciutat.

L’acció “Millor sense plàstic” resta oberta a tothom qui vulgui gaudir d’una platja neta. El diumenge a les 11 hores s’organitza una recollida de brossa i neteja tant de la platja de Sant Adrià com de l’espigó. És una activitat que es pot realitzar en família i que ajudarà els infants a prendre consciència de la necessitat de tenir cura amb el medi ambient (activitat gratuïta amb inscripció prèvia a l’email mediambient@fecdas.cat). Per arribar a la platja s’haurà de baixar a la parada Estació de Sant Adrià, amb les línies T4 i T6 de TRAM.

Així doncs, amb l’esforç d’un petit grup de persones, s’aconseguirà una gran recompensa: que els residus d’aquesta platja no arribin al mar.

Aporta el teu granet de sorra a la platja i contribueix a aconseguir un món lliure de plàstics!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.