Descobrir Catalunya al Mercat d’Escapades

Fer un viatge o, en la seva versió més curta, una escapada, és una activitat que agrada a tothom. Sigui descansant o fent esport, garanteix canviar la rutina diària per uns dies de desconnexió.

Ara bé, de vegades ens resulta complicat escollir el destí per diversos motius: disponibilitat d’horaris, pressupost, diferents gustos dels viatgers, etc. Per facilitar la tasca d’escollir viatge, aquest cap de setmana s’instal·la al Passeig de Lluís Companys (parada Marina – línia T4 de TRAM) “l’agència de viatges” més gran de tota Catalunya.

És el Mercat d’Escapades, la fira per a descobrir i/o redescobrir els indrets més interessants de Catalunya en transport públic (fins i tot, en alguns casos podrem arribar en TRAM). Així, en un mateix indret trobarem experiències tan diferents, que segur ens ajudaran a escollir destí pel proper pont o per les vacances d’estiu.

El Mercat està organitzat en 5 seccions que apleguen la majoria de zones de Catalunya: des dels espais del delta del Llobregat, fins a la recerca de l’or del Segre, passant pel jardí botànic Marimurtra de Blanes o la ruta dels Càtars a les Terres de l’Ebre.

Durant tot el cap de setmana també s’organitzen diferents tallers perquè la família plegada pugui gaudir del Mercat:

Dissabte

  • 12 hores: Centcelles, un còmic en mosaic. Elaboració d’un mosaic a partir dels elements de la cúpula del Conjunt Monumental de Centcelles (taller familiar).
  • 15 hores: Taller de pintura amb vi. Coneixement de la cultura del vi a través del vi i dels elements de la vinya (de 6 a 13 anys).
  • 18 hores: Experiments de meteorologia. Creació d’un núvol dins d’una garrafa i altres experiments (taller familiar).
  • 19 hores: Pintem sense colors. Experimentació dels pigments naturals, com el carbó, les flors, la taronja… (taller familiar).

Diumenge

  • 12 hores: Descobreix les restes marines. Aproximació als organismes marins de la costa catalana (taller familiar).
  • 13 hores: Vine a fer el vermut. Degustació de vermuts (majors de 18 anys).
  • 16 hores: Taller de còctels en família. Trucs per elaborar còctels per a infants i adults (taller familiar).
  • 17 hores: Berenar amb gust a Moianès. Preparació d’un berenar saludable amb productes del Moianès (taller familiar).

Podeu consultar l’agenda completa al web.

Dins del recinte també hi haurà concursos, jocs, i una àrea gastronòmica per degustar la gastronomia típica de cada regió.

Bon profit i bon viatge!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *