“La petita història del tramvia”, il·lustrada per la Pilarín Bayés, a la botiga online de TRAM

El constant creixement de les ciutats fa que les seves infraestructures canviïn i s’adaptin a les necessitats de les persones. El transport públic i especialment el tramvia, no ha estat pas una excepció.

Els primers combois van entrar en funcionament a Barcelona durant gairebé 100 anys, des del 1872 fins al 1971, quan es va decidir donar prioritat a altres mitjans de transport com els autobusos o el metro. L’únic tramvia que va resistir el pas del temps va ser el Tramvia Blau, que fa el recorregut des de la plaça de John F. Kennedy (Av. Tibidabo) fins al funicular.

Malgrat tot, l’any 2004 un tramvia renovat ressorgia com l’au Fènix: naixia el TRAM, que donava resposta a les necessitats de mobilitat de les persones residents a l’eix Diagonal-Llobregat (TRAMBaix), i residents a l’eix Diagonal-Besòs (TRAMBesòs).

Aquesta evolució, el funcionament del tramvia i curiositats s’expliquen al llibre La petita història del tramvia de l’editorial Mediterrània, el qual ha il·lustrat la dibuixant Pilarín Bayés.

Aquest llibre forma part d’una col·lecció de 317 volums iniciada l’any 1993 i que explica la història de nombrosos personatges, ciutats, edificis o transports. És un llibre dirigit a infants de 8 a 12 anys però també els grans gaudiran molt en descobrir el relat i els dibuixos tan característics de la Pilarín. El llibre es pot adquirir a les llibreries i a la botiga online de TRAM, on actualment i fins al 28 de febrer compta amb un 30% de descompte.

La Pilarín Bayés ens ha explicat que li ha fet molta il·lusió participar, perquè li ha fet recordar l’època d’estudiant a la Facultat de Belles Arts. Eren els anys 60 i vivia a Barcelona, on la casualitat va voler que just davant de casa seva tingués una parada de tramvia! Actualment resideix a Vic, des d’on segueix en actiu dibuixant en el seu estudi. Gràcies a la passió pel dibuix i el seu talent ha il·lustrat al voltant de 900 llibres i ha col·laborat en diversos mitjans, com per exemple Cavall Fort.

És una persona molt activa a les xarxes socials, així doncs us convidem a seguir el dia a dia de la Pilarín a Instagram!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.