Accions i activitats sostenibles per al dia Mundial de l’Educació Ambiental

El dia Mundial de l’Educació Ambiental (26 de gener) és una iniciativa de les Nacions Unides per conscienciar la ciutadania i les entitats de la necessitat de protegir el medi ambient. Mitjançant la participació en accions i activitats educatives per a tots els públics, es volen aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) globals marcats per l’any 2030.

Són 17 objectius relacionats amb la pobresa, igualtat o sostenibilitat que es van definir per aconseguir un món millor per a tothom. Un d’aquests objectius és el de combatre el canvi climàtic i el seu impacte en l’entorn.

Les entitats, per una banda, han de conscienciar la ciutadania, crear infraestructures que ajudin a combatre els efectes nocius, com ara sistemes sostenibles que utilitzin energies renovables, i ha de garantir la conservació de la biodiversitat dels espais verds de la ciutat. La població, al seu torn, pot dur a terme petites accions quotidianes que sumades tindran resultats positius.

La millor manera d’interioritzar aquestes accions és posant-les en pràctica. Podem començar amb gestos molt senzills com utilitzar el transport públic, reduir el consum d’aigua fent un ús més eficient o reconvertir alguns espais de la nostra llar en zones verdes.

Si disposem de balcó o terrat podem crear un hort urbà, que ajudarà a preservar la biodiversitat i consumirem productes de proximitat. Si no disposem d’espais oberts, podem posar el nostre granet de sorra amb plantes que transformaran el diòxid en oxigen.

Durant aquesta setmana també podem participar en algunes activitats organitzades per diferents entitats:

Activitat infantil

  • Juguem a La Fàbrica del Sol: diumenge 27 de gener d’11 a 13 hores. Activitat per a descobrir el món de la sostenibilitat, no és necessària inscripció (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4 de TRAM).

 

Activitats familiars

  • Jocs de bosc al Parc de Collserola: dissabte 26 de gener a les 11 hores i a les 12.30 hores. Passejada de descoberta de la biodiversitat amb jocs d’observació. Inscripció el mateix dia al Centre d’Informació del parc.
  • L’art de visitar un jardí: l’avinguda Diagonal: dimecres 30 de gener d’11 a 13 hores. Itinerari pels espais verds emblemàtics de la Diagonal, des del Turó Parc fins al Palau de Pedralbes, necessària inscripció prèvia al web. (parada Francesc Macià – línies T1, T2 i T3 de TRAM).

Totes les activitats són gratuïtes i ideals per passar una bona estona amb els més petits de la casa!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.