Moda històrica a un clic de ratolí

Dur una vida activa allunyada del sedentarisme, fer una sortida familiar per gaudir de la natura o bé cultivar l’intel·lecte en una visita cultural són alguns dels consells que se solen donar per mantenir-se en forma tan física com mentalment.

Les visites als museus són un bon recurs en aquests dies de vacances escolars i en molts casos laborals. Ara bé, com seria impossible visitar tots els museus alhora, les noves tecnologies ajuden a fer-ho realitat.

Com fer per visitar en un mateix dia el catàleg d’un dels sectors més importants de Catalunya, com és el tèxtil, del Museu Episcopal de Vic, el Museu de Badalona, o el Museu de l’Estampació de Premià de Mar? Doncs és ben fàcil i a l’abast de tothom: gràcies al catàleg en línia del Museu Virtual de la Moda de Catalunya s’apleguen 642 peces de roba pertanyents a 38 institucions des del segle XV fins a l’actualitat.

El catàleg es pot classificar per color, tacte, material o any de disseny de la peça i consultar els detalls de la reproducció fotogràfica. Així doncs, podem trobar des de peces espectaculars com el vestit de seda a la francesa dissenyat l’any 1770, altres molt més sòbries però igualment interessants com la capa de seda amb serrells, utilitzada segurament en entorns més humils, i peces ben originals que ens mostren com ha canviat la moda en només un període de 100 anys, com per exemple el vestit de bany per home (principis del s. XX), creat en una única peça de cos complet amb mànigues i pantaló curt.

Cada disseny inclou una breu història del període al qual pertany, així és més fàcil situar el seu context per conèixer els costums en la indumentària de l’època.

En aquesta ocasió està ben justificat quedar-s’hi a casa, posar-s’hi roba ben còmoda (i segur diferent de la col·lecció del Museu) i navegar per la història de la moda des de l’ordinador o el televisor!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.