Un TRAM a la velocitat de la llum!

La súper velocitat al TRAM aviat serà una realitat! Al mes de març del pròxim any entraran en funcionament les vies ultra ràpides que permetran viatjar entre dues estacions en només 5 segons. Aquest projecte serà el primer a Europa després de l’èxit de la prova pilot a Los Angeles, on s’han comprovat els molts avantatges que té viatjar a gairebé a la velocitat de la llum.

Es preveu que la durada mitjana d’un trajecte des de l’origen fins a la destinació final duri uns 5 minuts, essent la línia T4 de Trambesòs la més ràpida (des de Ciutadella | Vila Olímpica fins a l’Estació de Sant Adrià en només 4 minuts). La línia T1 de Trambaix, des de la parada Francesc Macià fins a Llevant-Les Planes, tindrà en canvi una durada total de 6 minuts.

A banda de la rapidesa, un altre benefici és que no caldrà realitzar cap obra a les vies actuals, ja que els raïls ja estan adaptats a la súper velocitat. Els tramvies sí que patiran modificacions, ja que incorporaran dos nous motors eòlics a cada lateral del comboi, que aprofitaran la potència del vent per aconseguir velocitats de 500 km/h.

Els usuaris tampoc s’han de preocupar pels canvis en aquesta nova modalitat de transport. Gràcies al sistema electromagnètic del TRAM no es notarà cap moviment brusc ni frenada. No obstant això, s’instal·laran cinturons de seguretat per lligar les bosses de la compra. També s’incorporarà una petita finestra a cada vagó per eixugar-se els cabells ràpidament amb el vent.

Bé, en aquest punt de la lectura no sabem si esteu espantats o neguitosos per l’arribada del TRAM súper ràpid, però us hem de dir que tot ha estat una broma de Sants Innocents! De moment no es preveu cap TRAM súper ràpid però no sabem si en el futur serà una realitat!

Que tingueu un bon dia dels Sants Innocents!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.