Tradicions de Nadal arreu del món

Per Nadal, qui res no estrena, res no val! Una tradició que acostumem a seguir és la d’estrenar alguna cosa nova, normalment una peça de roba per començar el nou any amb bona sort. En matèria gastronòmica cada família adapta el seu dinar o sopar: brou amb galets, escudella, pollastre amb prunes i pinyons, canelons i per postres mai falten els torrons. Després arriben els regals del tió, un tronc amb barretina molt estimat pels infants al qual li donen copets cantant per rebre els regals. Ho passen d’allò més bé!

Arreu del món, també se celebra el Nadal amb les seves pròpies tradicions, algunes ben divertides i d’altres ben singulars, com la que se celebra al Japó en els darrers anys gràcies a la cadena de menjar ràpid KFC. Algunes famílies celebren les festes amb els menús dissenyats exclusivament per l’ocasió, el menjar arriba ràpidament a taula i agrada a tothom!

Menys extravagants són les celebracions a Letònia. En aquest país, és obligatori recitar un poema abans d’obrir cada regal, una acció romàntica i cultural. A les Filipines celebren el festival dels fanalets gegants, un gran esdeveniment que reuneix les famílies al carrer. Aquests fanalets poden arribar a mesurar fins a 6 metres i s’il·luminen en una competició per ser el millor fanalet del festival. Semblant és a Toronto, on fins a l’1 de gener il·luminen el centre de la ciutat amb una cavalcada de més de 300.000 llums LED. A Colòmbia també s’utilitzen fanalets, però en aquest cas, són amb forma de flor i situats a les finestres, balcons i jardins.

Per tradicions ben curioses trobem Veneçuela, on és habitual arribar a la missa del 25 de desembre en patins o trineu. A la ciutat sueca de Gävle, no se sap molt bé l’origen, donen la benvinguda al Nadal amb la decoració d’una cabra de palla de 13 metres d’alçada. Tot i que aquesta és la celebració oficial, sembla que popularment hi ha una tradició diferent: la d’intentar calar foc a la cabra, fet que han aconseguit en més d’una ocasió.

Ara bé, si ens traslladéssim a l’altra punta del planeta, podríem celebrar les festes en màniga curta i a la platja, tal com fan a Austràlia. Aquí, canvien la neu per sorra i els rens per cangurs. I a més, la seva tradició obliga a fer el sopar o el dinar fora de casa per gaudir del bon temps!

Quina tradició t’agradaria seguir?

Bones Festes!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.