L’arbre de Nadal més sostenible amb títols de transport reciclats

Les festes de Nadal ja són pràcticament a tocar i això implica tenir molt present tots els preparatius per retrobar-nos amb els nostres.

Una de les tasques més habituals és la de decorar la llar, muntar el pessebre i/o l’arbre, el qual sempre ens agrada que quedi vistós i original. Acostumem a comprar elements decoratius (boles de nadal, figuretes, etc.), que en moltes ocasions són produïts amb materials plàstics contaminants. La nova decoració substitueix a la dels anys anteriors que probablement acaba a la brossa, contribuint al consum de recursos d’una manera excessiva i poc eficient.

Ara bé, per reduir residus i reciclar els títols de transport un cop s’han esgotat, us proposem un joc divertit i sostenible per fer en família: crear figures i etiquetes per penjar a l’arbre! D’aquesta manera guarnirem l’arbre de manera personalitzada i contribuirem a protegir el medi ambient. El cartró de les targetes és molt versàtil, es pot doblegar, retallar o enganxar amb facilitat sense trencar-se, per la qual cosa es converteix en el material ideal per a fer realitat aquesta proposta.

Per a fer les figures decoratives necessitarem, a banda de títols de transport ja esgotats, paper de regal o aquarel·les (per folrar o pintar la targeta), retoladors de colors, cola blanca, tisores, fil, i una perforadora de paper. Són tantes les figures que es poden fer i amb tants colors que es farà difícil escollir!

Seguiu les passes següents i veureu que fàcil és!

  1. Retallar el títol amb la forma que vulguem donar: estrella, bola de nadal, arbre, o bé podem provar formes més originals: un globus, un cor, o etiqueta.
  2. A continuació, folrem el títol amb paper de regal i l’enganxem amb la cola, o bé el pintem amb aquarel·les de colors.
  3. Fem un forat a un extrem, passem un fil, i voilà… ja tenim la figureta llesta per penjar a l’arbre!

També podem atrevir-nos amb decoracions diferents: escriure un desig, un propòsit pel nou any o enganxar una foto de cada membre de la família. El més important és passar una estona divertida tots plegats.

Un cop acabi el Nadal, podem continuar reutilitzant les formes i etiquetes que més ens agradin com a punt de llibre. Quan ja no facin cap servei posarem en pràctica la segona llei no escrita del comportament sostenible: reciclar la targeta dipositant-la al contenidor de paper.

El resultat final val la pena!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.