DOCfield 2018: De què es parla quan es parla d’amor?

Per a tu, què és l’amor? Aquesta és la pregunta que fa el festival de fotoperiodisme DOCfield i la temàtica de l’edició d’enguany, celebrada a diversos espais de la ciutat fins aquest diumenge.

Mitjançant les fotografies exposades es reflexiona sobre quin és l’efecte que provoca l’amor entre els individus i el seu entorn: l’amistat, la salut o la religió. És a dir, quin és l’efecte de l’afecte.

En aquesta 6a edició 23 exposicions guien el visitant per un conjunt d’històries documentades arreu del món per fotògrafs experts o novells. Així doncs, trobem artistes de renom com la investigadora Jane Evelyn Atwood o la fotògrafa Isadora Kosofsky, però també hi ha cabuda per projectes creats en comunitat (Retrat de Família, per diferents fotògrafs professionals), per l’administració pública (Des del carrer. Relacions humanes als barris de Ciutat Vella, selecció d’imatges històriques de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, i per estudiants (Batalles d’amor, creada per alumnes del màster de fotografia de l’Escola Elisava).

Tot i que el festival finalitza el 9 de desembre, i també ho fan algunes de les exposicions programades, encara resten exposicions ampliades fins al 2019.

Aquest cap de setmana us recomanem les següents exposicions gratuïtes que il·lustren l’afecte en diferents situacions:

  • Autoidentitat: projecte d’autoreconeixement de l’artista Daffke Hollstein (Projekteria Art Gallery – dissabte i diumenge de 16 a 20 h).
  • De l’ombra a la llum: retrat de les seqüeles que provoca la violència masclista (Espai Ciències, Claustre Universitat Central Barcelona)
  • Bellesa prohibida: fotoreportatge sobre les pràctiques prohibides que pateixen les dones al Camerun (Centre Cívic Pati Llimona – dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h).
  • Senior Love Triangle: desafiaments de l’amor en la vellesa (Palau Robert – dissabtes de 10 a 20 h i diumenges de 10 h a 14.30 h).

Podeu consultar la programació completa al web.

Per conèixer amb profunditat les històries que hi ha darrere els fotoreportatges, es pot reservar una plaça per a realitzar una visita comentada durant aquest cap de setmana a les 11.30 h. Dissabte serà al CC Pati Llimona amb l’exposició Bellesa Prohibida, i diumenge, al Palau Robert, l’exposició Senior Love Triangle (import 8 € – és necessari reservar al web).

Descobrir aquestes històries ens farà pensar en l’amor d’una manera diferent!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.