Innoba, la incubadora d’iniciatives d’economia social i solidària

Els projectes d’economia social i solidària a Barcelona s’han duplicat en els últims dos anys, fins a arribar a més de 4.700 cooperatives (representen actualment el 7% del PIB de la ciutat). La tasca més important d’aquestes iniciatives és la d’impulsar l’economia de manera sostenible, sempre tenint present les necessitats de la societat abans que l’ànim de lucre.

Són models oberts i participatius, inspirats en els valors del treball associatiu: igualtat, autogestió, sostenibilitat o inclusió. Aquestes entitats ofereixen serveis a preu de cost o amb un petit marge perquè totes les persones siguin tractades de manera satisfactòria: d’una banda els clients adquireixen un producte o servei a preu competitiu i a la vegada produït d’una manera solidària; i de l’altra banda els treballadors tenen unes condicions dignes de treball (es fomenten els contractes estables amb jornades que concilien la vida laboral i familiar).

Així doncs, es contribueix a millorar el barri, ja que s’impulsa l’economia local creant llocs de feina i col·laborant amb professionals i proveïdors que també formen part d’altres cooperatives.

Per donar resposta a l’augment d’aquestes d’iniciatives s’ha inaugurat el centre innoBA (Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa) a Can Jaumandreu (parada de TRAM Can Jaumandreu – línies T5 i T6). Aquest centre donarà informació als projectes que tinguin un impacte en la societat o un compromís amb iniciatives comunitàries i un espai d’incubadora per allotjar diferents projectes especialitzats en economia social i solidària.

Actualment són tantes les cooperatives que existeixen en tots els sectors que una persona podria contractar tots els serveis necessaris per al seu dia a dia: alimentació, finances ètiques, energies renovables, cultura… Ara bé, per trobar totes les iniciatives i consultar l’activitat i serveis que ofereixen, al buscador Pam a Pam es poden filtrar les cooperatives de Catalunya, ordenades per municipis o categories. Una eina ideal per cercar alternatives als negocis tradicionals.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.