Ciutats tecnològiques i sostenibles a l’Smart City Week

A mitjans de novembre se celebra a Barcelona l’Smart City Expo World Congress, l’esdeveniment anual que reuneix a diverses entitats del sector tecnològic, per presentar els nous avenços i debatre la repercussió que tenen les noves tecnologies, en la gestió de la ciutat i la vida de les persones.

En el marc d’aquest esdeveniment, s’ha programat aquesta setmana (fins a l’11 de novembre) l’Smart City Week, una iniciativa que convida a tothom a participar de les xerrades, tallers i itineraris sostenibles proposats. L’objectiu és apropar a la població l’ús de la tecnologia mitjançant diverses experiències, per aquest motiu les activitats s’han dividit en quatre categories: talks (conferències), walks (itineraris), labs (tallers) i kids (activitats familiars per a tota la família). Les activitats per a infants són especialment interessants, ja que eduquen les noves generacions en la cultura de la tecnologia sostenible, per fer un món més intel·ligent de manera eficient i positiva amb l’entorn.

Totes les propostes estan relacionades amb la vida de les persones, tant d’una manera més local com global: des de temes d’habitatge, barri i ciutat, fins a arribar a continguts tecnològics d’abast mundial.

Per conèixer el món des d’un vessant tecnològic, sostenible i divertit us recomanem les següents activitats, realitzades a diferents punts de la ciutat:

Talks

 • Alfabetització digital en clau smart: 7 de novembre a les 12 h, a la Biblioteca Montserrat Abelló.
 • Innovació tecnològica a les ciutats: 9 de novembre a les 10 h, al Campus del Poblenou – UPF (parada Ca l’Aranyó – línia T4 de TRAM).

 

Walks

 • Visita guiada al Sistema de Xarxes Urbanes Sostenible de Distribució de Calor i Fred: 6 de novembre a les 12 h, al c. Tànger, 99 (parada Ca l’Aranyó – línia T4 de TRAM).
 • L’hort smart, aprendre a reaprendre: 7 de novembre a les 10 h, al c. Montserrat de Casanovas, 44.
 • Dipòsits de regulació d’aigües pluvials: 8 de novembre a les 11.30 h, al c. Tarragona amb c. Diputació.
 • Visita guiada a la Torre Collserola: 9 de novembre a les 10.30 h, a la Torre de Collserola
 • El port franc i la fàbrica de Barcelona: 10 de novembre a les 10 h, al Museu d’Història de Barcelona.

 

Labs

 • Club Maker (taller d’eines tecnològiques): 6 de novembre a les 18 h, a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.
 • Crea la teva pròpia placa solar de viatge: 7 de novembre a les 17 h a La Fàbrica del Sol (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4 de TRAM).
 • Taller de reparació, recuperem làmpades: 7 de novembre a les 17.30 h, a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

 

Kids

 • Energies renovables, construeix la teva turbina eòlica: 8 de novembre a les 11 h, a la Fundació Pare Manel.
 • Taller de scratch: 9 de novembre a les 17 h, al Cibernàrium (parada Ca l’Aranyó – línia T4 de TRAM).
 • Agricultura sostenible. Aprèn què és l’aquapònia amb peixos i plantes: 10 de novembre a les 17.30 h, al c. Vallès i Ribot, 36.
 • Ingenium Barcino, conèixer la Barcelona romana a través dels jocs matemàtics: 11 de novembre a les 10.30 h, al Museu d’Història de Barcelona.

 

Totes les activitats són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia al web de l’Smart City Week, des d’on també es podrà descarregar la programació completa.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.