Ciutats obertes, en la Biennal de pensament

Els anys passen i les ciutats, com les persones, van adaptant-se i canviant. Com afecten les noves tecnologies en el dia a dia? Quin és el millor model de ciutat? O quines són les tendències futures de les Smart Cities (ciutats intel·ligents) com Barcelona?

Aquestes qüestions i altres temes es debaten durant la primera edició de la Biennal de pensament, que enguany, sota el concepte “Ciutat Oberta”, se celebra en diversos punts de la ciutat durant els mesos d’octubre i novembre. Mitjançant activitats com debats, conferències, iniciatives artístiques i tallers familiars es convida a la reflexió sobre les necessitats actuals i futures de les ciutats en un món cada cop més globalitzat i més obert.

Les activitats estan organitzades en 4 temàtiques diferents: Ciutat digital (com ha evolucionat la tecnologia); Ciutat democràtica (reptes de la ciutat per aconseguir més igualtat i participació); Ciutat diversa (com les diferències són integradores i enriqueixen la societat); i Ciutat habitable (models de ciutat per a la convivència de la ciutadania).

Les més de 60 activitats gratuïtes són presentades per experts en la matèria, en diferents espais com ara centres cívics, museus, escoles i altres equipaments, als quals es pot arribar fàcilment amb qualsevol transport públic com el TRAM:

  • Debat Art, filosofia i ciutat: dimecres, 17 d’octubre a les 18.30 h, a La Escocesa (parada Fluvià – línia T4).
  • Diàleg Dones en la indústria tecnològica: dijous, 18 d’octubre a les 9.30 h, a l’edifici MediaTIC (parada Ca l’Aranyó – línia T4).
  • Conferència Senseable Cities, Apps que canvien el món: dijous, 18 d’octubre a les 11 h, a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (parada Zona Universitària – línies T1, T2 i T3).
  • Taller Metodologies per a reparació parcial… o no: divendres, 19 d’octubre a les 11 h, a l’Hangar (parada La Farinera – línies T5 i T6).
  • Taller familiar Jugar a pensar: diumenge, 21 d’octubre de 10.30 h a 14 h i de 17 h a 19 h, al CCCB.
  • Diàleg La metròpoli propera: dilluns, 22 d’octubre a les 9 h, al Centre cívic La Farinera del Clot (parada La Farinera – línies T5 i T6).
  • Diàleg Espai públic, gènere i alteritats: dimarts, 23 d’octubre a les 19 h, al centre cívic Sant Martí de Provençals (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6).
  • Itinerari dramatitzat Quan elles prenen la veu: divendres, 27 d’octubre a les 11 h, al centre cívic Sant Martí de Provençals (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6).

El programa complet es pot consultar des del mapa interactiu al web.

Un dels conceptes més importants d’aquestes sessions és la inclusió de les noves tecnologies en les ciutats, per la qual cosa també s’han programat diverses activitats que s’emetran en directe des de la plataforma web. Així, totes aquelles persones que no puguin assistir a les activitats podran seguir-les a distància, un dels grans avantatges de la tecnologia!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.