Cinema a les biblioteques

Torna el Festival de Cinema Lliure, l’esdeveniment de curtmetratges i pel·lícules d’autor a les biblioteques. El festival, molt popular en la seva versió d’estiu (cinema a la platja) té dues edicions de biblioteca: a la tardor i a l’hivern. L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir pel·lícules d’autor durant tot l’any, per facilitar l’accés de tothom al cinema.

Fins al 7 de novembre s’hi programaran en aquesta edició tres pel·lícules de franc, sempre precedides d’un curtmetratge diferent. Les biblioteques participants pertanyen a districtes ben comunicats amb transport públic, com ara Francesca Bonnemaison (a Ciutat Vella), Sant Gervasi – Joan Maragall (a Sarrià Sant-Gervasi) i El Clot – Josep Benet (a Sant Martí). En aquesta última s’hi pot arribar fàcilment en TRAM, baixant a la parada Glòries (línies T4, T5 i T6) o La Farinera (línies T5 i T6).

Totes les pel·lícules comencen a les 19.30 hores:

  • Google i el Cervell Mundial, de Ben Lewis: la idea inicial d’aquest gegant tecnològic era la de ser la biblioteca digital més gran del món, però la lluita amb els drets d’autors van modificar el seu objectiu.
  • Unes altres veus, de Silvia Cortés Xarrié i Iván Ruiz Acero: documental sobre l’autisme explicat des de la visió d’un jove que ho pateix.
  • Cravan vs. Cravan, d’Isaki Lacuesta: reconstrucció de la vida d’un poeta i boxejador que va desaparèixer sense deixar cap rastre.

 

Dijous 4 d’octubre

Google i el cervell mundial, a la biblioteca Francesca Bonnemaison (curt e-Life)

Dijous 11 d’octubre

Unes altres veus, a la biblioteca Francesca Bonnemaison (curt Toda una vida)

Dilluns 15 d’octubre

Google i el cervell mundial, a la biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (curt Monday)

Dilluns 22 d’octubre

Cravan VS. Cravan, a la biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (curt La lección)

Dimarts 30 d’octubre

Google i el cervell mundial, a la biblioteca El Clot – Josep Benet (curt Trobar-te)

Dimecres 7 de novembre

Unes altres veus, a la biblioteca El Clot – Josep Benet (curt Llegar)

I com el cinema i la literatura van de la mà, cada mes les biblioteques sortegen llibres que s’han adaptat a la gran pantalla i una visita guiada exclusiva a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. En aquesta ocasió, un dels llibres proposats és Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams, en el qual una noia amb moltes pretensions pren la ruta del tramvia Desig per visitar la seva germana, però els fets del passat que es revelaran no agradarà a cap de les dues. Per aconseguir aquest o un altre llibre, s’ha d’accedir al bloc de Biblioteques fent clic aquí i respondre correctament a la pregunta. Sort!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.