200 quilòmetres de carril bici per recórrer la ciutat

Fa 35 anys que va entrar en funcionament el primer carril bici (pels carrers Diputació i Consell de Cent) de gairebé vuit quilòmetres de distància, el qual només es podia utilitzar els dies festius. Des d’aleshores, la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport habitual s’ha popularitzat fins a arribar actualment a disposar de més de 200 quilòmetres d’infraestructura ciclista.

Cada vegada és més habitual veure desplaçaments en aquests mitjans sostenibles i saludables com bicicletes o patinets convencionals, però també i gràcies als avenços tecnològics, s’està implantant la versió elèctrica, que tot i no ser tan saludable (doncs s’elimina l’exercici de pedalejar) permet gaudir de la resta dels seus avantatges: evita embussos, ajuda a combatre la contaminació i estalvia diners al llarg de l’any.

Barcelona és pionera en adaptar-se a l’ús de la bicicleta, fent molt senzilla la mobilitat a qualsevol indret de la ciutat o a altres municipis de l’àrea metropolitana, com Esplugues de Llobregat o Sant Adrià del Besòs. Fins i tot, els barris de Sant Martí ja compten amb una xarxa completa! Una altra opció molt habitual és combinar la bicicleta amb un altre mitjà de transport sostenible, com el TRAM, per arribar ràpidament al destí.

Tanmateix és un mitjà dirigit a qualsevol persona, ja que per impulsar l’ús de la bicicleta entre la gent gran amb dificultats de mobilitat, existeixen diferents iniciatives com el programa En bici sense edat, que passeja en tricicle les persones de residències o habitatges tutelats. Així, tothom pot gaudir d’una sortida en bicicleta i a més, fer amistat amb la persona voluntària que condueix el vehicle!

Els carrils bici s’ajusten a les necessitats de cada persona per crear una experiència satisfactòria, ja que podem triar l’itinerari amb antelació tenint en compte si pedalegem per un carril bici sense cotxes, per un carrer amb carril bici propi, o bé una via pacificada, la qual utilitzen tant cotxes com bicicletes alhora.

En aquesta web, es pot consultar la xarxa pedalable completa de l’àrea metropolitana i consells per una conducció segura.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.