Et portem a descobrir El millor disseny de l’any

Objectes quotidians, objectes estranys, productes funcionals o d’altres experimentals són alguns dels millors dissenys de l’any que estan exposats a la sala A del Museu del Disseny fins al 14 d’octubre.

Es tracta d’una mostra de gairebé 500 obres internacionals corresponents a diferents expressions artístiques, que han resultat guanyadores o finalistes dels premis atorgats per entitats de l’associació pel Foment de les Arts i del Disseny (FAD) durant aquest any:

  • Laus de disseny gràfic i comunicació visual
  • ADI de disseny industrial
  • FAD d’arquitectura i interiorisme
  • MODA-FAD de disseny de moda
  • ArtsFAD a la creació artística
  • Habitàcola per estudiants d’arquitectura

L’entrada a l’exposició és gratuïta i es pot visitar en hores d’obertura del Museu (de dimarts a diumenge de 10 h a 20 h, parada de TRAM Glòries – línies T4, T5 i T6).

Així doncs, en El millor disseny de l’any es dóna visibilitat als nous productes que resolen necessitats (com la samarreta-cangur per portar el bebè en contacte directe amb la mare o la construcció d’habitatges de protecció oficial amb recursos sostenibles), mostra tendències futures (sistema d’il·luminació fet amb paper) i reinventa l’art (com l’obra Piscina Infinita que recupera la tècnica de la cianotípia o fotografia solar).

El Museu del Disseny està ubicat a la plaça de les Glòries des de l’any 2013 per donar resposta al patrimoni artístic i històric de la ciutat en els seus vessants: arts decoratives, ceràmica, disseny, tèxtil i arts gràfiques. Com a curiositat, d’entre el seu catàleg permanent es troben diferents objectes industrials creats per dissenyadors catalans, i que s’han estès arreu del món: setrilleres antidegoteig (1961); batedora minipimer (1959); pinça de gel (1954); llum de peu (1931); i maquineta d’afaitar amb dispositiu de seguretat (1968). La col·lecció està disponible tant al Museu com al catàleg en línia, així també podrem fer la visita sense sortir de casa!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.