Lectures per combatre la rutina

La tornada a la rutina sol ser un procés dur que cal enfrontar de la manera més optimista possible. És recomanable doncs, endinsar-se gradualment en les responsabilitats quotidianes, seguint amb aquelles aficions que s’han emprès durant l’estiu, o bé, començant una activitat nova que evadeixi dels hàbits diaris.

Una activitat que mai és tard per practicar i té molts adeptes és la literatura, gràcies als seus avantatges: disminueix l’estrès, potencia la imaginació i a més, es pot realitzar en qualsevol lloc i moment: ja sigui de bon matí durant el trajecte en TRAM cap a la feina o l’escola, al migdia mentre es gaudeix del bon temps a un parc, o al vespre a casa.

És una afició a l’abast de tothom, ara bé, encara que ens agradi descobrir títols nous, la idea de llegir el nostre llibre preferit que desprèn l’olor característica de llibre antic ens captiva. Sabeu que aquesta olor prové d’una substància natural anomenada lignina? Quan s’oxida amb el pas del temps, deixa el to groguenc i l’aroma a les fulles, que els experts relacionen amb la vainilla!

Així doncs, podem aprofitar que arriba la Setmana del Llibre en Català (del 7 al 16 de setembre, a l’avinguda de la Catedral de Barcelona) per afegir noves lectures a la col·lecció. Us recomanem els següents llibres editats el 2018:

  • Un estiu, de Francesc Parcerisas: Dietari de les vivències de l’autor durant un estiu, escrit amb tocs de dramatisme i humor.
  • El cel no és per a tothom, de Marta Rojals: Peripècies d’una família que pateix els canvis socials i polítics durant 40 dècades.
  • Argelagues, de Gemma Ruiz: Tres dones de diverses generacions s’adapten als temps del segle XX.
  • El ferrocarril subterrani, de Colson Whitehead: La recerca de llibertat portaran una noia a viure experiències que començaran amb un viatge en ferrocarril.
  • L’art de portar gavardina, de Sergi Pàmies: Tretze contes autobiogràfics sobre les vivències de l’autor.
  • El que pensen els altres, de Clara Queraltó: Escenaris quotidians de diferents famílies centrats en la por, la decepció, el dubte, la solitud o la culpa.
  • La força d’un destí, de Martí Gironell: En Ceferino Carrión deixarà enrere la seva vida per embarcar-se en direcció als Estats Units, on farà realitat el seu somni.

 

Per facilitar la pràctica d’aquesta addicció tan saludable, a la botiga del TRAM trobareu una selecció de material amb dissenys de Barcelona i el tramvia. Així doncs, la llibreta amb goma o el bloc d’espirals pot ser ideal per prendre notes del nostre llibre preferit i el llapis de memòria ens facilitarà el seu transport en format digital.

S’escriurà en un tramvia el pròxim llibre guanyador de Sant Jordi?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.