Itineraris per descobrir Esplugues

La proximitat d’Esplugues de Llobregat amb la muntanya de Collserola resulta idònia per passejar amb bicicleta o fer senderisme. L’excursió curta però agradable fins a la bateria antiaèria de Sant Pere Màrtir ens regala una panoràmica espectacular d’Esplugues i Barcelona.

Però deixant de banda la muntanya i endinsant-nos a la ciutat, Esplugues té molts racons interessants per descobrir i ens ofereix dos itineraris per visitar des d’una vessant històrica o artística. A més, ambdues rutes tenen punts en comú, per la qual cosa són adequades per fer-les en un mateix matí o tarda.

La ruta històrica anomenada “De la mà d’Esplugues” transcorre pel centre de la ciutat i es pot realitzar tant amb visita guiada l’últim diumenge del mes (cal inscripció prèvia) com per lliure en qualsevol moment, ja que a cada punt hi ha un codi QR per descarregar la informació amb el mòbil. La durada és d’una hora aproximadament i és accessible per a tota la família, gràcies a les seves indicacions que recomanen diferents camins depenent del grau de dificultat.

La ruta s’inicia a Can Tinturé, el museu dedicat a la rajola (parada de TRAM Pont d’Esplugues – línies T1, T2 i T3). La resta de punts, per ordre de visita, són els següents:

 • La Rajoleta: Museu de ceràmica
 • Monestir de Sta. Maria de Montsió
 • Conjunt històric del turó de la Sagrera
 • Masia Can Ramoneda
 • Museu – Espai XC
 • Masia Can Cortada
 • Masia Can Pi
 • Església de Santa Magdalena
 • Carrer de la Rectoria
 • Parc dels Torrents
 • Molí de Ca n’Hospital
 • Jardins de Ca n’Hospital
 • Jardins de Can Tinturé

 

La ruta artística, també d’una hora de durada, recorre els diferents edificis que destaquen per la seva bellesa arquitectònica o bé tenen un encant històric especial:

 • Casa de la Vila
 • Masia Can Cargol
 • Masia Can Bialet
 • Parc de Can Vidalet
 • Masia Can Clota
 • Casal de Cultura Robert Brillas
 • Torre dels Lleons

 

Si només es realitza aquest itinerari, també recorre altres punts coincidents amb la ruta anterior: Can Tinturé; La Rajoleta; Monestir de Sta. Maria de Montsió; Masia Can Ramoneda; Masia Can Cortada; Masia Can Pi; Església de Santa Magdalena; Jardins de Ca n’Hospital.

Alguns dels punts que es visiten formen part de les propostes familiars de la Ruta del TRAM. Podem combinar la sortida amb la visita a altres parcs i mercats de pagès o fer un tast gastronòmic als restaurants. Així doncs, no ens perdrem cap dels indrets historicoartístics que ens ofereix Esplugues!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.