Energia verda en espais municipals

Cada vegada el consum energètic augmenta més degut en gran part a l’estil de vida que portem. Els dispositius electrònics són una extensió més de nosaltres i necessitem connexió d’Internet i xarxa elèctrica en tot moment. Però l’avantatge d’estar permanentment informats o d’utilitzar aparells que ens ajuden en el nostre dia a dia ens comporta també un inconvenient: el consum elevat d’energia.

Els mètodes tradicionals d’obtenció d’energia ja no són suficients i es fa imprescindible utilitzar les renovables. El paper que tenen els organismes públics en la utilització de fonts sostenibles és molt important, ja que els edificis públics són dels equipaments que més electricitat utilitzen en una ciutat, com Barcelona, on el consum d’edificis i equipaments municipals representen gairebé el 50% de la despesa municipal total.

Davant d’aquesta situació l’Ajuntament ha engegat diverses iniciatives: una agència elèctrica pública d’obtenció d’energia renovable per abastir, entre altres, equipaments públics i famílies en situació vulnerable, i la instal·lació de sistemes de generació d’energia en edificis. Aquesta segona acció la podem descobrir al web de l’Ajuntament, mitjançant un mapa interactiu on podem consultar dades exactes de la ubicació dels sistemes de generació d’energia verda, quanta en generen i quantes emissions tòxiques s’estalvien.

Al mapa podem trobar més de 60 edificis municipals amb instal·lacions fotovoltaiques, 12 pèrgoles generadores en parcs i places de la ciutat, i equipaments esportius com les piscines Bernat Picornell o l’estadi Joan Serrahima on hi ha instal·lats sistemes d’energia solar tèrmica per dotar-los d’aigua calenta. En total, generen 2.290.344 kWh, l’equivalent al consum de 1002 llars. L’equipament més important és el Fòrum, ja que individualment produeix energia de 244 llars (561.250 kWh).

L’estalvi d’energia no és una qüestió que només preocupi als organismes públics sinó també a la ciutadania. Les comunitats de veïns poden consultar quina és l’energia verda que pot generar el seu edifici en funció de l’orientació i el nombre de pisos. És tan senzill com cercar l’edifici al plànol i ens indicarà les condicions òptimes per produir energia eòlica o solar.

Energia neta, ciutats més verdes!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.