Una nova explosió artística s’apodera dels comerços de Sants!

A través de les persianes dels seus locals, els comerciants santsencs han decidit recolzar l’art urbà local, tan antic com l’escriptura, ja que s’han trobat nombrosos exemples a Pompeia conservats des de l’Imperi Romà gràcies a la cendra volcànica. Més endavant, però, aquest art pictòric o grafiti es va popularitzar als Estats Units durant els anys 70. Una de les obres emblemàtiques de Barcelona és el Mural de Keith Haring, a la paret del MACBA.

Ara, és possible realitzar una ruta per observar aquesta expressió artística plasmada en suports poc convencionals i que alberguen obres que bé podrien considerar-se fetes per artistes de primer nivell. Els comerços volen combatre amb art el vandalisme que malmet les persianes i alhora fomenten la cultura entre els veïns, ja que la majoria d’obres són rèpliques o estan basades en clàssics de grans pintors com Van Gogh, Renoir, Monet o Sorolla.

La majoria de participants els podem trobar als carrers Vallespir i Galileu però a poc a poc es van afegint noves localitzacions a la iniciativa.

Carrer Galileu

 • Núm. 62: Judit la Restauradora
 • Núm. 71: L’Anxoveta de Sants
 • Núm. 79: Super-Carn
 • Núm. 83: Peixateria Fité
 • Núm. 84: Perruqueria Jota
 • Núm. 97: El Petit Príncep
 • Núm. 111: Goccia Verde
 • Núm. 131: Lencería Escorpión
 • Núm. 132: Euga Mare
 • Núm. 139: Capità Enciam
 • Núm. 140: Taller Fap
 • Núm. 257: Origen
 • Núm. 275: Metalisteria Sanchez
 • Núm. 282: L’Andana Cafè
 • Núm. 294: Petit Galileu
 • Núm. 335: Il Cuoco

 

Carrer Vallespir

 • Núm. 161: Caribbean Coffee Centers
 • Núm. 164: Pollastreria La Granja
 • Núm. 189: El club dels tetes

 

També trobareu més persianes de pinacoteca al carrer Europa (Jamón-Jamón al núm. 23 i Joieria Europa al núm. 21) i al carrer Can Bruixa (La Peculiar i Kids & Us, ambdues al núm. 23). Però també en altres punts de la ciutat de Barcelona, com al barri de Gràcia.

És recomanable començar la ruta des de l’avinguda Diagonal (parada de TRAM Numància – línies T1, T2 i T3) a partir de les 20.30 hores en dies laborables o diumenges durant tot el dia per assegurar-se que les botigues ja han abaixat la persiana.

Admirar una persiana mai ha estat tan divertit!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.