L’hora màgica del monestir de pedralbes

Visitar monuments emblemàtics i històrics de la ciutat no sempre ha de suposar una despesa per a la butxaca. En moltes ocasions com festivitats o aniversaris hi ha propostes gratuïtes que acostumen a ser de pagament o bé no són accessibles al públic. El Monestir de Pedralbes és un d’aquests casos que val la pena visitar aquests dies, ja que obre les seves portes de forma gratuïta durant l’hora màgica: les tardes de dimarts i divendres de 18 a 21 hores fins al 14 de setembre.

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes va ser fundat l’any 1327 per la Reina Elisenda de Montcada amb idea de servir com a lloc de retir quan quedés vídua del seu marit, el rei Jaume II. Aquest convent, de gairebé 700 anys d’història, ja no segueix en actiu doncs va ser llar de l’orde de les monges Clarisses des de la seva fundació fins a l’any 1983. Antigament el recinte comptava amb una muralla que bordejava el seu perímetre, de la qual només es conserven avui dia dues torres de vigilància i dues portes d’entrada al recinte.

Tot i que es troba molt a prop de la ronda de Dalt i l’avinguda Pedralbes, dins del monestir es respira calma i tranquil·litat, com si el temps s’hagués aturat. En la visita durant l’hora màgica resta obert únicament l’espai del Claustre, una oportunitat molt interessant per conèixer o redescobrir un dels claustres gòtics més grans del món, de tres pisos d’altura i una longitud de 40 metres. Al jardí es pot també contemplar una petita exposició de 51 plantes utilitzades en la medicina medieval: camamilla, milfulles, ruibarbre o berbena, entre altres.

Situat en un entorn urbà i sorprenentment tranquil, el Monestir ens ofereix l’oportunitat de conèixer part de la història de la ciutat i els seus racons de forma gratuïta, i a més, el pots visitar amb el TRAM (parada Pius XII – línies T1, T2 i T3).

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.