Ruta del modernisme de Sant Feliu de Llobregat

El modernisme és un dels grans moviment culturals que ha deixat empremta en els camps del disseny gràfic amb Ramon Casas, o de l’arquitectura amb Josep Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí, arquitectes creadors d’obres mundialment reconegudes com la Casa de les Punxes, la Casa Milà o la Sagrada Família.

A la ciutat de Barcelona és on podem trobar la majoria d’exemples modernistes, però hi ha moltes altres ciutats on també aquest moviment va ser important. És el cas de Sant Feliu de Llobregat, que arran del seu patrimoni arquitectònic ha creat la Ruta del Modernisme, un itinerari interactiu que mitjançant les noves tecnologies permet donar a conèixer la ciutat i augmentar l’interès per la seva història.

L’itinerari, d’una durada de dues hores aproximadament, està pensat per seguir-se de manera autònoma, sense la necessitat de fer una visita amb guia. El primer pas per començar la ruta és dirigir-se al web i descarregar el mapa amb la ubicació dels 27 punts d’interès, els quals es troben principalment en l’epicentre del moviment modernista: el carrer Jacint Verdaguer, el passeig Bertrand i el passeig Nadal.

Així doncs, el primer punt de l’itinerari és l’edifici de l’Estació de tren, de l’arquitecte municipal Gabriel Borrell, responsable del Pla de l’Eixample, la planificació urbanística que va integrar el nucli antic amb les noves edificacions situades a l’actual carrer Laureà Miró.

A cada punt d’interès hi ha situat un codi QR que en escanejar amb el mòbil, reprodueix un àudio amb la informació cultural d’on es troba la persona visitant. Per aquelles persones que no tenen un smartphone amb un lector d’aquesta tecnologia, poden descarregar totes les locucions des de la pàgina web.

Dels 27 edificis proposats en la ruta cal destacar els següents:

  • La plaça de l’Estació
  • Cases de Joan Batllori (plaça de l’Estació)
  • Seu social de “La Unió Coral” i estendard de l’entitat (Passeig Bertrand, 13)
  • Conjunt de cases en filera d’en Molins (C. Mossèn Cinto Verdaguer, 17-27 i Passeig Bertrand, 1-11)
  • Torre Francesc Folch -Cal Berna- (Passeig Nadal, 20)
  • Rètol “Ateneu Santfeliuenc” i estendard de l’entitat (C. Vidal i Ribas, 23-25)
  • Cases aparellades (C. Carreretes, 12-14)
  • Casa Monmany (C. Creus, 28)

Per arribar amb el TRAM serà necessari baixar a la parada Sant Feliu | Consell Comarcal de la línia T3 i començar l’itinerari o bé caminant fins a arribar al primer punt (estació) o bé des del punt més pròxim: l’Escola Taller Sant Miquel.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.