Ecologisme en una motxilla!

En aquesta època de calor utilitzem l’aire condicionat o el ventilador durant moltes hores. Ser conscient del nostre consum elèctric i sobretot, dels nostres excessos ens ajudarà no només a tenir una actitud sostenible amb el medi ambient, sinó també a estalviar en l’economia de la llar al llarg de tot l’any.

De mitjana els electrodomèstics i aparells que més consumeixen a les llars són la nevera (18%), la il·luminació (18%), la calefacció (15%) i el televisor (10%), tot i que també depèn de l’etiqueta energètica dels aparells. Amb un simple gest podem estalviar en consum desconnectant el televisor quan no l’utilitzem en un període llarg de temps, o reduir l’ús de la il·luminació, ja que moltes vegades encenem les llums quan no és necessari.

Per ajudar en l’estalvi l’Ajuntament de Barcelona ha creat l’activitat familiar L’electricitat a règim! Una dieta d’idees per estalviar a casa, una eco-motxilla que ens podem endur en préstec per realitzar una auditoria de consum i hàbits energètics a la llar, per tal de reduir el nostre impacte mediambiental.

El kit de l’eco-motxilla es compon de les següents eines de mesura:

  • Mesurador d’electricitat (amb instruccions i guies de consulta)
  • Termòmetre
  • Guia didàctica
  • Fitxes de treball (no s’han de retornar)

A més l’usuari necessitarà una calculadora, llapis i disposar d’unes hores per a realitzar l’anàlisi.

L’auditoria es completa en només 6 passes:

  1. Llegir la factura: amb la guia didàctica s’aprendrà a entendre la factura d’electricitat.
  2. Consum energètic: connectant el mesurador als aparells se sabrà exactament en quines accions concretes gastem més.
  3. Test de l’eco-estalviador: mitjançant un qüestionari veurem quines accions poc sostenibles estem duent a terme.
  4. Passar a l’acció: una vegada analitzat el consum i coneguts els nostres hàbits sabrem com podem reduir l’impacte.
  5. Recompensa amb l’estalvi: quan reduïm el consum immediatament ens repercuteix en la factura d’electricitat.
  6. Contribució al planeta: també es contribueix en la lluita contra el canvi climàtic!

Aquesta activitat està pensada per entendre en família els conceptes energètics, treballar a continuació les mesures necessàries per estalviar i millorar el medi ambient d’una manera molt fàcil i divertida! Gràcies a aquesta iniciativa és molt ràpid fer una planificació anual de la nostra despesa i preveure el consum.

El préstec és de dues setmanes i es pot sol·licitar a través del web de l’Ajuntament de Barcelona. Un cop confirmat s’haurà de recollir l’eco-motxilla a La Fàbrica del Sol (passeig de Salvat Papasseit, 1 – parada de TRAM Ciutadella | Vila Olímpica).

Passeu a l’acció i reduïu la vostra factura!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.