Juguem als museus en família

Resoldre un crim mentre s’aprèn sobre l’art romànic és possible? Sí, però de vegades, trobar activitats lúdiques i alhora educatives pot resultar complex. Ara que s’ha acabat el curs escolar i els infants en molts moments estan avorrits sense saber ben bé què fer, és necessari que segueixin aprenent de la manera més divertida.

La xarxa de museus ofereix una alternativa cultural, on mitjançant diverses activitats destinades a tota la família s’aprèn de manera diferent. Així, aquelles famílies que ja gaudeixen de vacances poden visitar el museu entre setmana, i si no, ho poden fer el cap de setmana. A més, qui no voldria protegir-se de la xafogor (o de la pluja si fa mal temps) i passar-ho bé?

Aquest estiu, a banda de les exposicions permanents, s’han programat altres activitats com tallers, xerrades, jocs o visites guiades per aprofitar el bon temps i fomentar els moments en família:

 

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

En el CCCB, una proposta que potser no té tant a veure amb la cultura però tindrà molt adeptes, és la visita a la seva terrassa emblemàtica, oberta només fins al desembre. Situada a la cinquena planta té unes vistes meravelloses de gairebé 360 graus: podem contemplar el mar, la muntanya (Montjuïc, Collserola…) i el Barri Gòtic o Ciutat Vella.

 

Fundació Joan Miró

La Fundació Joan Miró planteja una activitat combinada de visita a l’exposició permanent i un itinerari comentat per l’edifici, declarat bé nacional d’interès cultural. L’itinerari inclou espais com el pati, la terrassa o la biblioteca (inclòs amb el preu de l’entrada).

 

Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Alícia al país de les meravelles és la temàtica del taller En espiral per adults i infants al MACBA, classes de ball i lectures envoltades de molta psicodèlia (dimecres de juliol i agost, preu de 3 €).

 

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Si agraden els enigmes i es vol resoldre el cas d’un robatori o un crim a l’estil CSI, l’MNAC proposa dues activitats per a convertir-se en detectiu per un dia: amb El robatori del bestiari i S’ha pintat un crim es donaran les pistes situades a les obres d’art i podreu trobar els culpables de les malifetes! (activitat gratuïta amb l’entrada general).

 

Museu de ciències naturals de Barcelona

Les activitats del Museu de ciències naturals tenen l’objectiu de mostrar la ciència a través de la descoberta, l’activitat espontània i el joc en les seves exposicions (activitat diària, a partir dels 7 anys).

Els Einstein, les Agatha Christie i arquitectes del futur no es podran avorrir aquest estiu!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.