Vine a celebrar la diversitat al Pride Barcelona

La nit del 28 de juny del 1969, desenes de persones es trobaven al bar d’ambient homosexual Stonewall Inn, a Nova York. En aquells moments, l’homosexualitat encara estava obertament perseguida als Estats Units i a gran part del planeta. Les mostres públiques d’afecte entre persones d’un mateix gènere estaven penades amb multes econòmiques, empresonaments i escarni públic.

A l’Stonewall Inn hi va haver una de les moltes batudes policials que es duien a terme cada nit en diferents locals d’arreu del país. La policia, però, no va poder preveure que el col·lectiu LGBTIQ (lèsbic, gai, bisexual, transsexual, intersexual i queer) que es congregava allí no es resignaria com altres vegades sinó que es va resistir i va donar peu a dies d’aldarulls i enfrontaments a Nova York i altres ciutats en solidaritat.

Aquells fets de resistència a l’homofòbia establerta i la discriminació van donar peu al moviment d’alliberament homosexual que es continua celebrant cada 28 de juny.

Barcelona es situa en el mapa com una de les ciutats més inclusives i és per això que programa els dies 29 i 30 de juny diferents activitats per famílies, associacions, entitats i particulars que formin part del col·lectiu o vulguin donar-hi suport. TRAM es suma a aquestes celebracions vestint amb els colors de l’Arc de Sant Martí els seus tramvies.

El dissabte 30 de juny tindrà lloc un dels moments més esperats del Pride Barcelona amb la concentració i manifestació a partir de les 16h que sortirà dels Jardins de les Tres Xemeneies i arribarà a l’avinguda Maria Cristina on es llegirà el manifest.

Però no només són dies de celebració. Sota el lema “All my loving”, el Pride Barcelona 2018 ens recorda que hi ha encara molts països on no hi ha hagut aquest alliberament i les persones LGBTIQ són perseguides, discriminades i agredides per la seva condició. Aquest any, es donarà visibilitat a aquelles persones refugiades al nostre país per la seva orientació sexual i les diferents possibilitats que tenim tots d’ajudar-les.

L’Associació Catalana per la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants (ACATHI) lidera aquestes ajudes.

Donar recursos materials és una de les propostes d’ACATHI. També es poden donar recursos econòmics o visibilitat des de les empreses i entitats.
Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.