Programes saludables per combatre l’obesitat infantil

Sabies que l’obesitat afecta a 42 milions d’infants en total i que a Catalunya la pateixen un 12% d’entre 5 i 14 anys? Els hàbits alimentaris poc saludables, la falta d’exercici físic, i en general, dur una vida sedentària són els causants de l’obesitat que va en augment en infants i joves. Aquest problema de salut és causat moltes vegades per la manca de temps, que sovint ens fa decantar per opcions de fast-food molt atractives però que no ens aporten els nutrients necessaris.

És una responsabilitat de tothom: pares i mares, societat, entitats… Per això durant l’any acadèmic els ajuntaments i associacions de l’àrea metropolitana duen a terme diversos programes de conscienciació, que ajuden als infants i les seves famílies a conèixer la importància i els avantatges de mantenir uns bons hàbits alimentaris, fomentar la pràctica d’exercici regular, i també les conseqüències negatives que comporta per a la salut dur uns hàbits poc saludables: cansament, hipertensió i fins i tot malalties.

A les escoles d’El Prat, Esplugues, Gavà i Sant Joan Despí s’aposta per activitats amb l’objectiu de millorar la dieta alimentària per reduir l’índex d’obesitat. Mitjançant xerrades, tallers de cuina i activitats esportives es fomenta la dieta mediterrània i de proximitat. Per exemple, en les escoles participants en el programa d’Esplugues, els infants apunten cada dia el seu esmorzar i el qualifiquen amb un punt verd (saludable) o groc (poc saludable), amb la intenció de “competir” setmanalment per ser l’alumne més saludable!

En localitats com Hospitalet, Sant Andreu de la Barca i Sant Boi donen molta importància a l’esport, amb activitats dirigides als alumnes en horaris no lectius. Per donar un component més actual i divertit, utilitzen les xarxes socials d’una manera positiva, doncs els alumnes d’ESO dels instituts d’Hospitalet reben a través de les xarxes socials els exercicis per a realitzar diferents reptes esportius, aconseguint així augmentar el nombre de participants en activitats d’oci actiu.

Una manera complementària de mantenir-se en forma és utilitzar la bicicleta per anar a l’escola o a treballar. I en casos on hem de desplaçar-nos més lluny podem escollir opcions sostenibles amb el medi ambient com el TRAM, que a més de poder dur la bicicleta, ens portarà ràpidament a qualsevol lloc… i sense emissions tòxiques!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.