Anem al Festival de la Ciència en TRAM!

Gràcies a persones com la Marie Curie o el Charles Darwin hem avançat en la ciència al llarg de la història. Aquesta disciplina implica investigar, analitzar i experimentar. Per això és molt important i necessari introduir els infants en aquest món per potenciar el seu esperit aventurer, analític i creatiu.

Qui sap si entre els petits de la casa es troba un futur Einstein? Aquest cap de setmana al Parc de la Ciutadella se celebra el Festival de la Ciència amb 230 activitats programades, destinades no tan sols per infants sinó també per adults!

Les activitats són organitzades per centres de recerca, universitats i associacions divulgadores, amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania totes les dimensions de la ciència a través de diferents propostes científiques: experiments, itineraris, experiències de realitat virtual i com a novetat l’escape room: un joc físic i mental en el qual els participants han d’aconseguir sortir d’una habitació esbrinant diverses pistes.

Des de la parada Wellington de TRAM accedirem al parc per l’entrada del passeig Pujades. Fins a arribar a la plaça de l’estàtua eqüestre trobarem totes les activitats a l’aire lliure i les que es realitzen en edificis com la Biblioteca, el Museu Martorell o el Castell dels Tres Dragons.

A la Biblioteca es realitza el taller per adults Qui va crear Frankenstein? Recreacions d’un mite (dissabte a les 11.45 h i 12.55 h) i l’activitat per infants Contes amb ciència (dissabte 16.15 h) per descobrir la ciència d’una manera original, més enllà de contes tradicionals com ara La caputxeta vermella.

A l’exterior podem contemplar directament el Sol amb telescopis amb filtres incorporats (taller per a totes les edats: dissabte d’11 h a 22 h; diumenge d’11 h a 19 h) i crear un planisferi celeste (infants: dissabte a les 11.35 h i a les 12.50 h), entre moltes altres activitats que podeu consultar al web (algunes activitats requereixen reserva prèvia).

També durant el cap de setmana es duen a terme diferents itineraris per conèixer la biodiversitat del parc i la seva relació amb la ciència, com per exemple l’itinerari Camins d’aigua que ajuda a contemplar i a descobrir les espècies animals i vegetals que es troben al voltant del llac (majors de 12 anys: dissabte a les 11 h) i el recorregut ornitològic (totes les edats: dissabte a les 11.30 h) per investigar les aus que viuen al parc.

Hi ha molts més itineraris interessants i molt món per a descobrir en un cap de setmana!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.