Per un món sense ELA al VII Torneig Lloreda de Veterans

Fa gairebé un mes que va finalitzar la competició de futbol de primera divisió, la qual va guanyar el FC Barcelona. Enguany, la lliga de futbol acabava tan aviat per donar pas al Mundial, una de les competicions internacionals més importants i esperades per totes aquelles persones aficionades al futbol d’elit.

Però durant aquest parèntesi de campionats, les altres lligues inferiors o amateur no han descansat, i menys quan es tracta de temes tan importants com la solidaritat.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Badalona el torneig anual Lloreda Veterans Memorial Pep Ribas, organitzat per l’equip de veterans i també participant CF Lloreda amb la col·laboració de TRAM. L’objectiu era recaptar l’import simbòlic de l’entrada i altres donatius per atorgar-los a FUNDELA (Fundación Española para el Fomento de la Investigación de la Esclerosis Lateral Amiotrófica) en l’ajuda a la investigació d’aquesta malaltia (aquest any s’ha incrementat en un 20% la donació benèfica).

Trofeus per als participants

L’equip guanyador del torneig de veterans va ser el Palamós CF, que després de guanyar a l’Espanyol i l’Eibar es va enfrontar al Barça en una final molt igualada. Com que el més important en aquesta ocasió no era la competitivitat sinó envair la graderia de l’esperit solidari, tots els equips van endur-se un trofeu a casa. Els representants de TRAM, Agustín del Castillo i Toni Martínez, van entregar el trofeu al Girona CF.

L’associació FUNDELA treballa per sensibilitzar sobre aquesta malaltia i millorar el coneixement i la informació en la població i els professionals de la salut. L’ELA afecta cada any a 900 persones, provocant debilitat i atròfia muscular. La patia el científic Stephen Hawking, que ens ha deixat aquest any després de més de 50 anys lluitant contra la malaltia.

Tot i que no es coneix la seva causa ni una cura definitiva, gràcies als avenços en el coneixement del sistema nerviós i a la investigació en medicina, cada cop s’està més a prop de descobrir quin és el seu origen i trobar un tractament.

Per un món sense ELA!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.