1a edició de BARCELONA TRAIN, la fira del món ferroviari

Aquest cap de setmana se celebrarà a la cúpula del centre comercial Las Arenas la 1a edició de la Fira Internacional De Modelisme, Col·leccionisme i Tren Real, més coneguda en el món ferroviari com a Barcelona Train. Serà un espai de trobada on més de 40 marques principals fabricants de modelisme ferroviari presentaran les novetats mitjançant maquetes a escala. L’objectiu és promoure i divulgar els aspectes relacionats amb el món del ferrocarril, una afició cada cop més estesa entre petits i grans.

Durant l’horari d’obertura (dissabte de 10 h a 21 h i diumenge de 10 h a 14 h) hi haurà diverses activitats per gaudir en família, com uns simuladors virtuals de conducció de trens, decoració de maquetes o la possibilitat de recórrer el recinte firal muntat en un tren tripulat de cinc polzades. Els infants estaran encisats amb l’activitat i és una oportunitat ideal per introduir-los en aquest sector històric, cada vegada més sostenible i accessible per a tothom. (El preu de l’entrada és de 7 € per adult, 4 € per nen i hi ha descomptes per a família nombrosa i monoparental).

Aquelles persones que després d’aquest esdeveniment no puguin esperar a l’edició del pròxim any, poden apropar-se a la Fira de Modelisme Ferroviari, que se celebra cada primer diumenge de mes a l’andana principal de l’Estació de França. És un mercat on els aficionats del món ferroviari poden intercanviar opinions, conèixer les novetats del sector i comprar les maquetes o accessoris que prop de 60 estands posen a la venda. Des de les parades Ciutadella | Vila Olímpica o Wellington de la línia T4 de TRAM es pot arribar en 8 minuts a peu creuant pel Parc de la Ciutadella.

Un dels màxims “experts” en trens és el científic de la sèrie de ficció The Big Bang Theory, en Sheldon Cooper, que de ben segur estaria eufòric per assistir a la fira. En molts dels capítols apareix amb les seves maquetes i sempre explica de manera còmica curiositats ferroviàries  interessants. Per exemple, en una botiga explica les diferents escales dels trens. Per ell, la millor escala és la “O” (1:43,5 – 32 mm), però després de la recomanació del botiguer es queda al·lucinat amb les mides més petites: HO (1:87 – 16,5 mm)  i N (1:16 – 9 mm). La raó? Són tan petites que les pot ficar a la boca!

El que no sap és que encara hi ha una mida menor: la “Z” (1:22 o 6,5 mm) que podrem examinar en primera persona en la fira d’aquest cap de setmana!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.