Activitats per aturar el soroll!

Són les 7 del matí i el sol comença a sortir per l’horitzó. No és la llum la que ens desvetlla ni l’alarma del despertador, és el soroll dels vehicles aturats en un embús, el dels infants que van a l’escola i aquells obrers que es preparen per començar treballs al carrer.

Viure a la ciutat és acostumar-se als seus sons habituals, però és innegable que uns sons són més agradables que altres. Qui prefereix el soroll d’un trepant al de les rialles d’unes criatures? Demà és el Dia Internacional de Conscienciació envers el soroll, i a Catalunya es commemora amb una setmana d’activitats per descobrir, o millor dit, redescobrir aquells sons positius, els que són més beneficiosos per a tothom i que permeten millorar la qualitat acústica, com ara el so dels ocells, el de les fonts o el dels campanars. Conscienciar de la necessitat de minimitzar els sorolls que incideixen de manera negativa en la qualitat de vida dels ciutadans és vital, ja que estem envoltats de sons de tota mena, però els que predominen són els més eixordadors.

Hi ha més d’una cinquantena de xerrades, activitats educatives, als parcs, en família i a les biblioteques programades arreu de Catalunya.

Us proposem aquestes activitats a les quals podreu accedir ràpidament des de la nostra xarxa de TRAM:

  • 24 d’abril – Activitat “Quin soroll fem?”: d’11 h a 20 h als Jardins de les Infantes, Barcelona (parada Numància – línies T1, T2 i T3).
  • 24 d’abril – Xerrada “Silenci, qualitat de vida i seguretat viària”: de 17 h a 19 h a la plaça d’Ernest Lluch i Martin, 5, Barcelona (parada Fòrum – línia T4).
  • 25 d’abril – Activitat “Quin soroll fem?”: d’11 h a 20 h a la plaça dels Porxos, Barcelona (parada Espronceda – línies T5 i T6).
  • 25 d’abril – Matinal sonora: “Creem un mapa sonor”: d’11.30 h a 13.30 h al c/ Roc Boronat 138, Barcelona (parada Ca l’Aranyó – línia T4).
  • 28 d’abril – Activitat “Els batecs dels barris: els nous cants de les sirenes”: de 10 h a 12 h al c. Ramon Trias Fargas, 25-27, Barcelona (parada Wellington – línia T4).
  • Fins al divendres 27 d’abril – Campanya de sensibilització del soroll pels conductors de motocicletes: dimecres i divendres de 15.30 h a 18.30 hores i dijous de 10 h a 13 h a l’Hospital del Mar (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).
  • 19 de maig – Activitat “Què fem amb el soroll?”: de 10.30 h a 13.30 h al c/ Bon Viatge 7, Sant Joan Despí (parada Bon Viatge – línies T1 i T2).

Durant els pròxims dos caps de setmana també es desenvolupen diferents activitats educatives al Parc Natural del Cadí-Moixeró. És una bona manera de fer una excursió d’un dia a la natura i realitzar una activitat en família. En concret, el 28 d’abril a les 17 hores es du a terme una sortida nocturna guiada per descobrir la zona dels búnquers. El diumenge 6 de maig, a les 12 hores, hi ha programada l’activitat de descoberta del mussol pirinenc, una de les aus úniques que viuen a la zona d’alta muntanya.

Ja ho sabem, per gaudir de l’entorn no és necessari fer soroll! Sst!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.