Portes obertes als Teatres

Darrere de cada obra de teatre hi ha moltes hores de preparació: guions, càstings, muntatges, assajos… Tot està organitzat al mil·límetre per donar el millor de cada actor i actriu davant de l’espectador, que l’avalua en cada sessió. Avui és el Dia Mundial del Teatre, la cinquena de les 7 belles arts (es considera un art dins de la literatura) i arreu del món, des del 1961, es commemora amb la programació de diferents esdeveniments per dinamitzar i promoure les arts escèniques.

Durant tot el dia diversos teatres obren les seves portes amb visites guiades, activitats especials i com a excepció, permetran públic als assajos de les seves funcions. A partir de les 12 h a l’Ateneu Barcelonès (entrada lliure) es donarà el tret de sortida als actes de celebració amb la lectura del Manifest de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, que continuarà amb la lectura dramatitzada de l’obra Antaviana, adaptada per Dagoll Dagom.

Les visites guiades concediran als assistents conèixer els espais del teatre, algunes curiositats i la seva programació. Per exemple, sabeu quin és el millor seient de cada teatre? És normalment la fila des d’on es dirigeix l’obra, i cada teatre considera una fila diferent. Si no us la diuen, pregunteu-ho!

Requereixen en la majoria dels casos una inscripció prèvia, via e-mail o per telèfon (recomanem consultar el web de cada teatre).

Els Teatres Victòria i Tívoli, ja amb les entrades exhaurides, proposen descobrir els secrets dels seus centres i assajar, per primera vegada en públic, les seves obres El despertar de la Primavera i La jaula de las locas, respectivament.

També durant tota la setmana, aquests teatres i molts més celebren el Dia Mundial amb descomptes perquè tothom pugui gaudir de la cultura amb preus molt assequibles.

Tant si fa temps que no vas al teatre com si ets dels habituals, és una molt bona manera de gaudir la Setmana Santa amb les millors funcions a un preu inferior a l’habitual.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.