Per un transport públic inclusiu: Il·luminem-lo!

Tot i l’augment de dispositius de seguretat als transports públics i voltants de les estacions com càmeres, personal de seguretat o la millora de la il·luminació, de vegades pot haver-hi un sentiment d’inseguretat generalitzat per part de les dones que l’utilitzen, sobretot en aquells moments on l’afluència de passatgers disminueix, s’ha de tornar a casa per un camí poc il·luminat, o s’ha d’esperar el transport en una estació aïllada. Aquestes situacions d’angoixa i la sensació de vulnerabilitat no haurien de tenir cabuda en la societat actual.

La UITP (Unió Internacional dels Transports Públics) i el World Bank Group han realitzat un estudi internacional que ha determinat, entre altres aspectes, que el 80% de les dones tenen por de ser assetjades quan viatgen en el transport públic i que el 90% de les que han patit un assetjament de caràcter sexual no l’han denunciat. Per això, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, ambdues entitats han engegat una campanya a escala mundial, que TRAM difondrà a Barcelona, per denunciar i donar visibilitat a la vulnerabilitat que pateixen les dones al transport públic. L’objectiu és informar de la situació, implicar la ciutadania i assegurar un entorn més segur per a tothom.

La campanya es promocionarà mitjançant un vídeo on, a través d’experiències negatives que han patit diverses dones al transport, es vol conscienciar de la necessitat de treballar en global perquè tothom se senti segur quan estigui esperant el seu transport o es trobi en el trajecte. Tothom és benvingut a unir-se a la campanya i fer ressò a les xarxes socials fent una piulada amb el hashtag #PT4ME

Què és la Unió Internacional dels Transports Públics?

LA UITP és una organització sense ànim de lucre creada l’any 1885, que treballa en l’àmbit internacional per dur a terme campanyes que promouen el transport sostenible i evidenciar les necessitats del sector. Actualment representa a 1.400 companyies de transport entre les quals es troba TRAM.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.