Construïm joguines amb materials reciclats

És important contribuir de manera activa en el reciclatge d’envasos i altres elements de vidre, plàstic, paper o cartró, entre d’altres. La natura sempre ho agraeix i és una bona acció que permet, amb una transformació prèvia, reutilitzar aquests materials per crear nous productes. Reciclar estalvia energia, ja que es redueix la feina d’extracció de les matèries primeres, i es preserva el medi ambient, doncs amb les restes orgàniques es crea compost per jardins o cultius, reduint així l’ús de fertilitzants químics.

Abans de l’aparició d’internet, quan la tecnologia no començava a substituir les joguines tradicionals, era molt comú reutilitzar materials per deixar volar la imaginació i crear nous jocs i joguines. Ninots fets amb un mitjó vell, soldadets que saltaven en un paracaigudes de bossa de plàstic, o fins i tot una pilota feta amb draps vells. Qualsevol element que ja no servís a la llar era bo per donar-li un altre ús més divertit. Actualment aquesta pràctica està en desús, però és una bona manera de passar l’estona tenint una nova joguina, i alhora es dóna una segona vida als materials abans de reciclar!

  • Puzle: Ajuntant diversos pals de gelat, es pot pintar un dibuix diferent a cada cara i crear dos puzles en un!
  • Tren: És tan senzill com reunir diverses caixes de cartró, pintar-les i unir-les amb una corda de manera que la puguem estirar per moure el tren. A més, quan no fem servir la joguina, pot servir com a element decoratiu per guardar la resta de joguines a dins les caixes.
  • Flor: Tallem la part de sota d’una ampolla de plàstic, pintem amb forma rodona el centre i els pètals amb diferent color, enganxem un pal de fusta per fer la tija i la col·loquem dins d’una ampolla de vidre.
  • Tres en ratlla: En un cartró quadrat pintem 9 quadrats iguals i s’utilitzaran càpsules buides de cafè monodosi com a fitxes.
  • Bitlles: Agafem diversos envasos de plàstic buits, que poden ser de la mateixa mida o diferent, i els omplirem amb 2 centímetres de sorra perquè sigui més fàcil mantenir drets.

Tots aquests jocs es poden fer d’una manera molt senzilla, només cal utilitzar una mica d’imaginació i passar una bona estona divertida mentre es pinta i es crea la joguina. Les opcions són infinites, no hi ha cap límit i es pot utilitzar qualsevol material. Un cop ja s’ha fet malbé o ja no s’utilitza, la podrem reciclar!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.