Un TRAM de rècord!

Hi ha diversos motius pels quals la ciutadania utilitza el TRAM. Pot ser perquè és l’únic mitjà de transport que arriba al destí proposat sense necessitat de fer transbord, perquè té un horari fix i és puntual, per la comoditat de no pujar o baixar escales, perquè és ràpid i silenciós, o perquè en anar per la superfície és fàcil gaudir del paisatge.

Sigui com sigui, cada cop s’utilitza més el tramvia, ja que des del 2012 augmenta en 1 milió d’usuaris per any. El 2017 la xifra rècord va ser de gairebé 28 milions de viatgers, un 4,26% més que el 2016. Us imagineu 281 vegades el Camp Nou de gom a gom. Doncs és el total de persones que els tramvies han transportat durant aquest any passat. Si pensem en tots els usuaris transportats des de que el 2004 va entrar en funcionament, la xifra encara impressiona més: gairebé 306 milions de persones, o el que és el mateix, més de 3.000 vegades el Camp Nou ple.

Les línies T1, T2 i T3, corresponents a la ruta Trambaix i que circula per les poblacions de l’Hospitalet, Esplugues, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Feliu i Sant Just Desvern ha estat utilitzada per 18,2 milions viatgers (un 3,08% més). Les línies de la ruta Trambesòs (T4, T5, i T6) que passen per Sant Adrià del Besòs fins a arribar a Badalona són les que han registrat un major augment d’usuaris (6,56% més) i l’han utilitzat més de 9,7 milions de persones.

I és que gràcies a la xarxa del TRAM podem arribar a molts indrets interessants per passejar o visitar, com per exemple, per un costat el parc de la Ciutadella, el Teatre Nacional de Catalunya, o el Fòrum, i per l’altre, el Camp Nou, el parc de Pedralbes, el Centre Jujol o el parc de la Fontsanta. Sis línies, cinquanta-sis parades, i tot un món per descobrir!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.