Fem front a la setmana més trista de l’any

Segons la fórmula matemàtica (sense cap base científica, val a dir) descoberta per psicòlegs de la Universitat de Cardiff, la setmana d’enguany és la més trista de l’any, i en especial, avui dilluns és considerat el pitjor dia pels ànims de qualsevol persona. Se li diu Blue Monday al dilluns de la tercera setmana de gener, quan ens adonem de diversos factors alhora: mal temps, propòsits d’any nou que no s’estan complint, el compte corrent que ha quedat tocat després de les despeses de Nadal…

A més, i per si fos poc, la saviesa popular, que poques vegades falla, manifesta que ara mateix ens trobem en la Setmana dels Barbuts (anomenada així en honor a les barbes llargues i espesses dels sants d’aquesta setmana), la més freda de l’any!

Davant d’aquest panorama és difícil no autosuggestionar-se i pensar que no estem amb gaire humor, però hi ha moltes maneres de combatre la setmana del dilluns trist: començar un nou llibre, restaurar un moble antic, sortir a comprar una planta per decorar la llar, escoltar la nostra música preferida o començar un d’aquells propòsits que ens vam fer amb el nou any!

Som conscients de la mala bava que té aquesta setmana i per això us proposem diverses activitats gratuïtes programades per a tots els gustos:

  • Reteena, festival audiovisual per a joves: El 20 de gener, a l’espai Fabra i Coats, es podrà gaudir de tallers i xerrades per conèixer les diferents tècniques cinematogràfiques.
  • L’últim Mozart, concert per infants: Espectacle per a descobrir la vida i obres més importants del compositor. Centre cívic Pere IV, dia 19 de gener a les 18 h (parada Pius XII – línies T1, T2 i T3).
  • Datathon sobre qualitat de l’aire a Barcelona: Taller on a partir de diverses dades sobre la qualitat de l’aire es crearà un model predictiu que ajudi a millorar la presa de decisions a la ciutat. CCCB, dissabte 20 de gener de 10 a 22 h i diumenge 21 de gener de 10 a 14 h.
  • Le Corbusier. Mutacions figuratives: Exposició i anàlisi sobre l’obra d’aquest artista multifacètic. Galeria Marc Domènech, fins al 18 de gener de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.
  • Friday Language Exchange: Un propòsit d’any nou sol ser actualitzar l’anglès, tots els divendres de 20 a 24 h al bar de l’Estació de França, s’hi reuneix un grup de conversa per practicar d’una manera informal qualsevol idioma! (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).

Amb aquestes recomanacions i positivisme segur que el Blue Monday serà història!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.