Campanya “Mobilitat segura. Entre la bici i el TRAM”

La bicicleta cada vegada guanya més adeptes gràcies a la seva versatilitat, la facilitat d’ús i l’auge dels carrils bici. És un mitjà ecològic, ràpid i que permet molta autonomia a la persona que l’utilitza. Quan es combina amb altres mitjans de transport sostenibles amb el medi ambient, com el TRAM, els avantatges es multipliquen, doncs permet arribar molt més lluny en un temps menor. Però també és en aquestes zones de confluència amb el tramvia on els ciclistes han de tenir especial cura.

Per això, a partir d’avui TRAM engega la campanya “Mobilitat segura. Entre la bici i el TRAM” amb consells per evitar situacions de risc, millorar la convivència entre els usuaris i gaudir del viatge amb total seguretat.

Els suggeriments i consells que s’indiquen són els següents:

 • Anar sempre ben equipat amb timbre i llums, i tant com sigui possible, portar casc.
 • Respectar els senyals de trànsit.
 • Evitar fer maniobres sobtades i senyalitzar els girs i aturades.
 • Parar atenció als vianants.
 • Accedir al TRAM pels passos habilitats.
 • Esperar al següent tramvia si va molt ple.

Per reforçar la campanya i afavorir la difusió de les recomanacions de circulació, membres del BACC (Bicicleta Club de Catalunya) col·laboren en aquesta campanya informant els ciclistes i repartint braçalets fosforescents. El dia 14 de gener de 10.30 a 13.30 hores i el 16 de 17.30 a 20.30 hores, s’habilitaran els següents punts informatius:

 • Plaça de Francesc Macià amb Diagonal
 • Zona Universitària (RACC)
 • Carrer de Pujades amb Meridiana
 • Rotonda del carrer de la Marina
 • Rotonda del carrer de Llevant
 • Plaça de les Glòries

Què és el BACC?

El Bicicleta Club de Catalunya neix l’any 2001 per millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant l’ús de la bicicleta. Elaboren campanyes de promoció i proposen solucions a les ciutats i pobles que volen introduir la bicicleta per afavorir una mobilitat menys contaminant, més saludable i menys sorollosa.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.