L’esport per excel·lència a les festes de Nadal és exercitar l’estómac entre dinars, sopars i ressopons. La gastronomia típica de Nadal és una delícia difícilment controlable. Per dinar o sopar degustem l’escudella amb pilota, sopa de galets, canelons, pollastre o carn amb diferents farciments, i per postres tenim torrons, massapans, polvorons… Hi ha tantes opcions que no podríem escollir la preferida, ho són totes!
Però si existeix una cosa negativa de les celebracions, és que el nostre cos es pot ressentir per la ingesta de postres no gaire saludables. Els polvorons contenen un alt índex de greix i els torrons o massapans contenen sucre.
Hi ha una manera molt senzilla de no renunciar a res i és elaborant les nostres postres artesanes, saludables i boníssimes! Per això us portem diverses receptes de polvorons i torrons saludables per gaudir durant les festes sense preocupar-nos per la nutrició.
Polvorons de canyella i taronja:
- 60 g de farina d’ametlla
- 40 g de farina de coco
- 30 g de farina d’arròs integral
- 50 g d’ametlla mòlta
- 1 cullerada de canyella
- 1 cullerada de gingebre
- Mitja cullerada de bicarbonat
- Mitja cullerada de vinagre
- Ratlladura de taronja
- Sal
Barregem tots els ingredients (menys el vinagre) fins a aconseguir una massa uniforme. Si la massa queda molt seca, podem afegir 1 culleradeta d’aigua.
Afegir el vinagre i tapem amb film transparent, deixem reposar a la nevera 30 minuts.
Preescalfar el forn a 170ºC.
Amassar cada polvoró i donar forma. Fornejar sobre paper de forn durant 20 minuts i deixar refredar.
Empolvorar amb coco mòlt o donar un bany de xocolata negra.
Idea: Podeu preparar uns polvorons de vainilla i llimona substituint la ratlladura de taronja per llimona. Afegir 10 grams d’oli de coco i una culleradeta i mitja d’essència de vainilla.
Torró de xocolata negra i taronja
- 120 g de xocolata negra 80% mínim.
- 10 g d’oli de coco
- 80 g de mantega de cacau
- 40 g de beguda vegetal
- 1 cullerada d’essència de vainilla
- Ratlladura d’una taronja
Trossejar la xocolata i escalfar al microones removent fins que la xocolata estigui dissolta. Afegir la ratlladura de taronja i deixar reposar uns minuts.
A continuació afegir la resta d’ingredients i barrejar fins a aconseguir una massa homogènia.
Abocar al motlle forrat amb paper de forn i introduir a la nevera com a mínim durant 3 hores.
Idea: Prepara un torró de xocolata negra i fruits secs substituint la ratlladura de taronja pels fruits secs escollits. És tan senzill com seguir les passes anteriors i un cop abocat al motlle incorporeu els fruits secs. Deixar refredar a la nevera com a mínim durant 3 hores.
Bon profit!