Recollida i renovació de joguines per Nadal

S’apropen les festes de Nadal i aviat picarem el tió, esperarem en candeletes al Pare Noel, o ens afanyarem a deixar en lloc visible una mica d’aigua i torrons perquè els reis portin els regals esperats, a no ser que ens portem malament durant l’any i només ens deixin carbó. Els infants es coneixen la pràctica a la perfecció i aquests dies (més que mai) seran bons jans per rebre el regal que han demanat!

Malgrat aquests dies de festa, celebracions i felicitat hi ha famílies amb pocs recursos, que tenen dificultats per fer-se càrrec de les joguines dels seus fills. Per aquest motiu, gràcies a la col·laboració de la ciutadania i entitats, es du a terme la campanya de recollida de joguines a tots els municipis. En general es demana portar una joguina nova, però en alguns casos també s’accepten de segona mà si aquestes es troben en bon estat. D’aquesta manera cap infant es quedarà sense regal!

A la ciutat de Barcelona hi ha habilitats més de 50 punts de recollida, i a l’àrea metropolitana també hi ha diversos espais, entre entitats públiques i privades que les recolliran fins a final d’any. En alguns espais també accepten aliments.


Renova les teves joguines!
Paral·lelament a la recollida, està en marxa una campanya per renovar les joguines que els infants ja no utilitzen, amb la finalitat de compartir i fomentar de manera molt més responsable la compra d’aquests objectes d’esbarjo, ja que amb la seva reutilització tenen una vida útil més llarga i es disminueix el seu residu. Es poden aportar fins a un màxim de 10 joguines o jocs que es bescanviaran per altres diferents.

A més, per evitar llençar una joguina en bon estat però que li falta una peça (per exemple una roda o un botó), s’ha creat el servei gratuït d’impressió en 3D per donar una segona oportunitat als objectes.

Fer feliços als infants costa poc esforç i aconseguim grans resultats!

Més informació sobre la recollida de joguines en aquest enllaç i sobre la renovació en aquesta web.

Photo by Jelleke Vanooteghem on Unsplash

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.