Aquestes festes impulsem el comerç de proximitat!

Les festes de Nadal i el consumisme solen anar de la mà. En aquestes dates on ja trobem els carrers principals plens de llums de colors, els aparadors guarnits i algunes promocions d’última hora ens conviden a comprar tot tipus de productes: menjar, roba, electrònica o altres objectes de regal. Quan aquestes compres les realitzem a les botigues de barri o comprem en línia productes produïts a prop de casa nostra estem afavorint el comerç de proximitat, un concepte comercial que impulsa la venda de curt recorregut, és a dir, la venda d’aquells productes mitjançant només un únic intermediari entre el fabricant o productor i el moment de la compra.

Comprar en comerços de proximitat té grans avantatges, la primera i una de les més importants és que aquesta acció dóna vida als carrers del barri. A més aquests petits comerços solen donar un tracte familiar i molt més personalitzat que a les grans superfícies, coneixen bé els productes que vénen, els veïns de la zona i treballen de manera molt més sostenible (com no hi ha gaires intermediaris el producte no fa un llarg recorregut i es transporta de manera eficient).

A la província de Barcelona tenim la gran sort de comptar amb zones comercials a gairebé tots els barris. Les més conegudes de la ciutat són la zona centre on trobem botigues que han resistit al pas del temps o noves botigues d’artesans, la zona comercial de Sants, la zona del Clot o la de Gràcia. Però els espais de productes de proximitat per excel·lència i on sempre trobarem productes de temporada i de qualitat són els mercats. Són l’essència del comerç de barri, on sembla que el temps no ha passat. Gairebé tots els productes que trobem normalment són de km.0 (produïts molt a prop d’on es venen) com ara les fruites, verdures, carn, peix o llegums. El més conegut és el Mercat de la Boqueria, però tenim altres a l’àrea metropolitana que res tenen a envejar com el Mercat de Sant Ildefons a Cornellà, el Mercat de la Plana a Esplugues o el Mercat de pagès de Sant Joan Despí.

Per contribuir amb aquest tipus de comerç tan important per l’economia de la ciutat no és imprescindible anar a una botiga física, ja que també podem comprar per internet si aquestes tenen pàgina web, com la botiga del TRAM. En aquest cas se suma la comoditat de comprar des de casa d’una manera més ràpida.

La botiga del TRAM contribueix al comerç de proximitat i la marca Barcelona, es poden trobar tot tipus de productes relacionats amb els tramvies com termos, tasses, llibretes o bosses de cotó amb el logotip del TRAM, vinils per decorar la paret amb l’skyline de l’àrea de Barcelona, tramvies de joguina o unes boles de Nadal del TRAM per decorar l’arbre. Són regals senzills però molt originals que sorprendran la persona que el rebi.

Aquesta Nadal impulsem el comerç de proximitat!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.