En dies d’alta contaminació utilitza el TRAM!

Des d’aquest mes de desembre s’ha posat en marxa el programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica a Barcelona i rodalies, que restringirà la circulació de vehicles a bona part de la ciutat i diverses zones de l’àrea metropolitana en dies d’alta contaminació. Aquesta zona s’anomena Zona de Baixes Emissions (ZBE).

Durant aquest any la DGT ha enviat etiquetes identificatives a les persones propietàries de vehicles depenent de les emissions de gasos contaminants, amb l’objectiu de discriminar positivament aquells que són més respectuosos amb el medi ambient. Els automòbils més contaminants i que no han rebut cap distintiu no podran accedir a la zona restringida durant els episodis de contaminació.

Per afavorir la mobilitat en transport públic els dies d’alta contaminació s’han creat diverses mesures:

  • Reforç de tot el transport públic. El TRAM millorarà la seva freqüència en totes les línies.
  • Creació del títol de transport T-aire per viatjar amb descompte en aquests dies.
  • Aparcaments Park&Ride per vehicles sense distintiu que permetrà aparcar a l’entrada de la ciutat i utilitzar el transport públic.
  • Creació del títol de transport T-verda per aquelles persones que desballestin un cotxe contaminant. Aquesta targeta permetrà viatjar gratuïtament durant 3 anys.

És la primera zona de baixes emissions creada a l’Estat Espanyol, però a moltes ciutats europees com Londres, Berlín o París ja fa anys que utilitzen aquests procediments per limitar els vehicles més contaminants.

Un 34% dels desplaçaments diaris són per anar a la feina, i d’aquests, un 49% són en cotxe, que normalment només porten 1 o 2 places ocupades. Això provoca un augment de les partícules contaminants que ens trobem a l’aire, i en el cas de Barcelona, el nivell de partícules recomanades per l’Organització Mundial per la Salut (40 micrograms per metre cúbic) es veu superat en més de 10 micrograms per metre cúbic. En definitiva, cada any respirem 292 kg d’aire contaminat!

És molt important i necessari reduir les emissions, fer-ho bé és invertir en un aire més pur i en millorar la qualitat de vida.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.