Campanya #myrighttohealth per la lluita contra el VIH

Ara fa trenta-sis anys que es van conèixer els primers símptomes del virus d’immunodeficiència humana, més conegut com a virus del VIH. I avui, 1 de desembre, es commemora el dia mundial de la lluita contra aquesta malaltia, que ataca el sistema immunitari de les persones afectades. Tot i que actualment no té cura, durant els últims anys s’han fet grans avenços gràcies a la investigació i tractar la malaltia, sempre que es diagnostiqui aviat, permet convertir-la en una malaltia crònica però controlada. De fet, l’any 2000 només 685.000 persones afectades tenien accés als tractaments, però avui dia la xifra ha augmentat considerablement fins als 20,9 milions de persones.

L’Organització de les Nacions Unides sempre està molt implicada en els assumptes relacionats amb la salut i el dret que tenen tots els ciutadans a rebre l’atenció sanitària que necessitin, que els permeti tenir una millor qualitat de vida. Enguany, ha engegat la campanya #myrighttohealth (el meu dret a la salut), amb l’objectiu d’aprofitar l’altaveu de les xarxes socials per donar visibilitat a aquesta afecció, a les innovacions sanitàries dels tractaments, i a la seva prevenció, com per exemple l’ús de protecció en les relacions afectives.

En l’última dècada, les campanyes contra el VIH que ha dut a terme l’ONU han tractat diversos temes, com la visibilitat de la malaltia en col·lectius específics (any 2016), la conscienciació als països en vies de desenvolupament (2015), apropar a tota la població afectada els medicaments per al seu tractament (2014), disminuir la discriminació que pateixen els malalts (2013), reducció del nombre de contagis (2012 i 2011) o donar visibilitat als drets humans fonamentals dels afectats (2010).

En la campanya iniciada a les xarxes socials, i especialment a Twitter, podem contribuir al coneixement, la millora de la informació i augmentar la seva visibilitat fent una piulada amb el hashtag #myrighttohealth en la lluita contra el VIH.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.