Tuppers mediterranis

La cuina mediterrània és una de les més saludables del món, ja que incorpora el consum diari de fruita, verdura, llegums i fruits secs, tot i que també recomana consumir sense excessos carn, pollastre i hidrats de carboni. La clau essencial d’aquesta cuina és l’oli d’oliva, tant saludable com saborós. Sabies que a Catalunya l’oli d’oliva té cinc denominacions d’origen? Són Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà, en total es conreen 45.000 hectàrees i s’elaboren unes 12.000 tones anuals d’oli certificat.

Aquesta dieta alimentària, combinada amb una mica d’exercici físic, té nombrosos beneficis per la salut, com l’augment de la sensació del benestar físic, la protecció de certes malalties cròniques i millora el funcionament del fetge i el cor. Ens agrada menjar bé, però una de les assignatures pendents sol ser l’alimentació fora de casa, de vegades per mandra o manca de temps acabem menjant qualsevol cosa que poc té de saludable. Així doncs, com cuinar una carmanyola sana i nutritiva quan dinem al lloc de feina?

Us proposem tot un seguit d’idees molt fàcils, per treure el màxim profit a aquests tuppers mediterranis que faran de la cuina una delícia:

  • Amanides: És un aliment que podem cuinar cada dia, amb una base de verdures (enciam, ceba, pastanaga, pebrot) podem incorporar llegums, patata i ou, arròs, pasta o formatge.

Consell: Per evitar l’ennegriment de l’amanida, el més recomanable és dur el condiment per separat i vessar al moment.

  • Truites: Hi ha tantes receptes de truita com dies té l’any, des de la clàssica de patata i ceba, fins a la d’espinacs, carbassó, botifarró o albergínia.

Consell: Procurar no deixar tot el matí la truita a temperatura ambient, és millor introduir-la a la nevera tan bon punt arribem a la feina.

  • Quiches: Aquesta recepta procedent de la cuina francesa és ràpida i fàcil de fer, sempre prenent com a base la massa brisa, es farceix amb una barreja de verdures, nata i ou, i un ingredient principal a escollir: pollastre, bacó, pernil o espinacs. S’introdueix al forn a uns 180 graus durant 30 minuts…i voilà!

Consell: Si s’acompanya d’un plat principal de carn, la podem preparar només amb verdures per potenciar la seva ingesta.

  • Peix i carn: El peix blau i la carn blanca són els més saludables, tot i que també es pot consumir carn vermella sense excedir-nos. Saltem el peix o la carn a la planxa o els introduïm al forn, acompanyats de patates i verduretes tallades.

Consell: Per evitar que la carn es ressequi, porta una mica de salsa en un pot per separat (vinagreta per peix, al pebre o barbacoa per carns).

El complement ideal d’aquests menjars són els fruits secs i la fruita, que també podem consumir-los a l’hora d’esmorzar o berenar.

Per preparar un tupper mediterrani amb la garantia que mantingui tot el sabor i propietats tingueu en compte les següents recomanacions:

  • Preparar la carmanyola a la nit i guardar a la nevera, així no farà tanta mandra preparar el menjar l’endemà..
  • Si es cuina més del compte, congelar i es tindrà una nova porció per la setmana següent.
  • Preparar per separat les salses i condiments per incorporar-los al moment.

Bon appétit! Compartiu amb nosaltres les receptes de tupper que utilitzeu!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.