Operació Tornada 2017

Lluny queden aquells dies de vacances d’estiu del 2017! Ara els recordem amb melancolia, ens incorporem a la feina i escola, tornem a la rutina, veiem amb cert recel els companys que tot just ara comencen les seves vacances, aprofitant que minva la calor, el turisme i augmenten les ofertes d’última hora per fer una escapadeta.

Sigui com sigui, el que és del tot cert és que els últims dies d’agost i els primers de setembre són sinònim d’Operació Tornada, doncs les principals carreteres registren les retencions d’aproximadament mig milió de vehicles que tornen a la ciutat, i que contrasta amb l’operació sortida d’aquells que fan del setembre el seu mes especial per viatjar.

També és moment de començar a reflexionar i pensar en com enfrontarem el nou calendari laboral i escolar, a quins hobbies ens aficionarem, quines activitats noves començarem, i quins objectius de futur ens plantejarem (d’acord, probablement no els complirem mai, però és tan fàcil somniar…).

La llista dels bons propòsits per la temporada 2017-2018 pot ser semblant a la següent:

  • Menjar més sa
  • Apuntar-se al gimnàs (i anar-hi!)
  • Millorar l’anglès
  • Llegir més

Segurament és la mateixa llista que hem fet els anys anteriors, però cada cop que ho pensem tenim el convenciment de què aquest any segur que ho complim. Així doncs, com aquesta llista sona molt bé i està plena de bones intencions però és una mica irreal, us proposem uns quants plans molt reals per treure tot el suc a aquest setembre de tornada a la rutina.

A uns minuts de qualsevol estació de TRAM de les línies T4, T5 o T6, el Disseny Hub Barcelona proposa un plegat d’exposicions i activitats:

  • The Materials Farm Exhibition, que té com a objectiu mostrar els nous materials creats a partir dels residus de l’agricultura, organismes vius i els generats pel turisme.
  • David Bowie is, la mostra més espectacular dedicada a aquesta icona del pop, compta amb fotos, vestuari original, disseny d’escenaris, lletres, caràtules de discos i material inèdit dels seus concerts.
  • El millor disseny de l’any, exhibició d’unes 300 peces finalistes i guanyadores dels principals premis organitzats per l’associació de disseny i arquitectura FAD.

Al sud i concretament a la platja de la Mar Bella, dues propostes esportives ben diferents se celebren al mes de setembre. El dia 2, al Parc del Fòrum, una jornada esportiva original: la cursa nocturna ciclista Red Hook Crit. I a mitjans de mes, el 10è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis Platja, es jugarà una competició de tennis diferent del qual estem acostumats.

Sense marxar gaire lluny, l’exposició Gats & Port dóna a conèixer la vida en colònia d’aquests felins al Port de Barcelona, ja que conviuen en harmonia amb les persones i l’entorn gràcies a l’ajuda de l’associació Barcelona Gat i Gos i Autoritat Portuària de Barcelona.

En la ruta del Trambaix també hi ha varietat d’oci per a petits i grans. Per als amants del futbol, i concretament, del Futbol Club Barcelona, no hi ha millor notícia que el retorn de la competició de lliga. Si no hi ha prou amb gols i fintes, es pot completar el dia amb la visita al museu, un recorregut per la història de l’equip i l’oportunitat de veure el Camp Nou buit gairebé des de peu de gespa (línies T1, T2 i T3 Palau Reial).

El Museu de les Aigües és una visita més educativa, on es coneix de forma interactiva la història i propietats de l’aigua en l’abastament de Barcelona i àrea metropolitana. Els diumenges es fa una demostració sobre el funcionament d’una màquina de vapor. (T1 i T2 Les Aigües).

I per aquelles persones que es resisteixen a oblidar l’estiu també tenim una bona proposta, es tracta del Certamen Literari Paraules a Icària, obert a la participació de tothom i que es divideix en 3 categories: narració de vivències, poesia, o narrativa per a joves. Així doncs, podem plasmar en un full les experiències del nostre estiu inoblidable, i qui sap, fins i tot aspirar a guanyar el premi final del certamen.

Bases del certamen a http://guia.barcelona.cat/es/detall/bases-de-la-x-edicio-del-certamen-literari-paraules-a-icaria-_99400524708.html

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.