Les cobertes verdes

Sabies que el 67% de les cobertes que hi ha a Barcelona són terrats amb accessibilitat i que el 20% tenen característiques òptimes per l’aprofitament solar? I si et diguessin que aquestes cobertes podrien produir 400.000 MWh/any d’aigua calenta o electricitat?

Doncs aquestes dades provenen de l’estudi que l’Ajuntament ha fet dels habitatges a la ciutat, i és que actualment ha engegat un concurs per potenciar la sostenibilitat i millorar la qualitat de vida de les persones. I és que si un edifici té la capacitat de produir energia per si mateix, per què no aprofitar-ho? En aquest concurs se seleccionaran en una primera fase 50 propostes, de les quals només 10 seran les finalistes.

 Coberta verda, terrat viu

El clima mediterrani de la nostra ciutat és ideal pel manteniment idoni de la coberta, ja que gaudim de moltes jornades de sol durant l’any i l’hivern no és excessivament fred. A més, un dels grans avantatges que tindrien les cobertes verdes (a banda del seu component energètic), és que transforma un espai probablement solitari en un indret social, on gaudeixen veïns i veïnes, i que dóna un altre ús molt més lúdic a aquest espai. La creació d’horts urbans al terrat potencia l’abastiment personal d’aliments, ja no només pujarem al terrat per estendre la roba, sinó que també aprofitarem per a collir unes fruites i verdures la mar de saboroses.

La creació d’espais verds al terrat afavoreix l’aïllament acústic i tèrmic, millorant considerablement la qualitat de vida de les persones que viuen a l’habitatge. A l’estiu permet reduir la calor i a l’hivern la manté. A més a més, aporta una nova capa d’impermeabilitat, allargant la vida de les terrasses.

Pràcticament tots els edificis poden convertir-se en coberta verda, i depenent de la privacitat de la terrassa es podrà utilitzar per a un objectiu o un altre. Per exemple, en el cas de terrats on tots els veïns poden accedir, s’hi podrà instal·lar un hort urbà i altres zones lúdiques. En canvi, en edificis on només té accés un nombre reduït de persones, l’ús més aconsellable és el de la generació d’energia solar, instal·lant diverses plaques i contribuint a la sostenibilitat del medi ambient.

Quins edificis t’agradarien que tinguessin coberta verda?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.